Risa vant hundremillioners-kontrakt på nye motorveier

Risa AS vant konkurransen om drift av Nye Veiers første veistrekninger. Kontrakten har en totalramme på 500 millioner kroner.

Risa AS har skrevet kontrakt med Nye Veier. Bjørn Risa, daglig leder i Risa AS, sier dette er en mulighet til å vise hva de kan.
 • Guro Hennig
  Guro Hennig
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Dette er utrolig kjekt. Nå skal vi brette opp ermene og vise at vi er tilliten verdig. Det er dette vi kan aller best, nemlig å levere skikkelige tjenester gjennom lang tid, sier daglig leder Bjørn Risa i en pressemelding fra Risa AS.

2. juli åpner den første strekningen, E18 Tvedestrand - Arendal (23 km). I oktober er det delåpning av 12 kilometer ny E6 Kolomoen - Moelv. E18 Rugtvedt - Dørdal (17 km) åpner i desember. Flere strekninger er også planlagt de neste årene.

Kontrakten går over fem år. Dersom opsjonen i kontrakten trer inn, vil Risa ha ansvar for inntil 125 kilometer med motorvei ved kontraktslutt.

– Vi har 16-års erfaring innen drift og vedlikehold, og vi er glad for at den kompetansen vi har opparbeidet oss er funnet verdig til å fortsette i markedet, sier prosjektleder for drift- og vedlikehold i Risa, Erlend Aksnes, til Aftenbladet.

Han forteller at kontrakten åpner for nye måter å arbeide på.

– Vi skal se på om de tradisjonelle måtene er best å bruke, eller om vi kan se på andre arbeidsmetoder. Vi skal blant annet teste ut ny teknologi, sier prosjektlederen.

Administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier sier at dette er en stor dag for deres selskap.

– Det er snakk om vår første driftskontrakt, og vi har snakket om, og sett frem til dette i tre år, uttaler Hovland i en pressemelding.

Nye Veier er et fullt ut statlig eid aksjeselskap. Selskapets oppgaver omfatter å planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige hovedveier.

Publisert:
 1. Risa AS
 2. Nye Veier AS
 3. Bjørn Risa

Mest lest akkurat nå

 1. Derfor er det sommergrønt i Rogaland i januar

 2. Kvinne til sykehus etter kollisjon i Randaberg

 3. Trebarnsmoren stresset hver morgen. Så fant hun løsningen. Fem tips for en bedre morgen.

 4. Styret på elsparkesykkelen knakk i fart: – Det var ekkelt

 5. – Tiltakene plager mer enn sykdommen

 6. Åtte spørsmål og svar om vaksinen nå og fremover