Helt i hundre på skolegårdsfest på Nylund

Hele Storhaug bydel var velkomne til skolegårdsfest på Nylund skole for å feire at det er 100 år siden de første elevene begynte der. Og dagens elever stilte opp!

Rød løper må det være når 100-åring skal feires. Her ankommer fra venstre Nylund-elevene Hanna (7) og Eva (7) sammen med Hannas lillesøster Mina (5) og mamma Kristin Moen til feiring og moro.
 • Elisabeth Bie
  Elisabeth Bie
  Journalist
Publisert: Publisert:
– Ta bilde av oss da! Aksel Dolgeras, til venstre, og Viktor Vikstrøm i 6B stortrives på Nylund skole, og har allerede smakt på de vietnamesiske vårrullene.
Nylund skole, med sine 552 elever dette skoleåret, fyller 100 år i år, og det er feiret helt siden 17. mai. Men onsdag fikk også de helt nye elevene og deres foreldre være med på jubileumsfesten da FAU arrangerte skolegårdsfest.
Mens FAU solgte kaffe og kaker, ble det også servert mat fra Vietnam, Somalia, Palestina og Tyrkia på Nylund. Her selger fra venstre Sifa Gullvoglo, Fatma Kalaysi og Seher Kilinc lekre kaker og bakverk fra både Tyrkia og Norge.
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Da årets førsteklassinger hadde sin første skoledag på Nylund skole i august, var det temmelig nøyaktig 100 år siden de første skoleelevene inntok den store, gule skolen på Storhaug. At Nylund skole, en av de største barneskolene i byen fyller 100 år i år, det har vært markert flere ganger allerede.

– Vi startet på 17. mai, med ekstra god stemning, nye sanger og ny fane i 17. maitoget, sier FAU-medlem og uformelt jubileumsansvarlige Kaja Storaker.

Festforestillinger

– Og før skolen sluttet i vår arrangerte elevene åpen dag for foreldrene. I tillegg hadde vi to festforestillinger i Kuppelhallen, blant annet med underholdning fra elevene. Denne skolegårdsfesten har vi først og fremst for at også de nye elevene skal få være med på jublieet.

Onsdagens uformelle skolegårdsfest er i regi av foreldrenes arbeidsutvalg (FAU). Etter at rektor Frøydis Antonsen hadde ønsket velkommen, var det fritt fram for lek, drøs og å smake på både tradisjonelle hjemmebakte kaker og kaffe. Men også på varm og kald mat fra fire forskjellige land: Vietnam, Somalia, Palestina og Tyrkia.

Korps og dans

Og matlukten lå liflig over skolegården, der små og store lekte og koste seg i det fine sensommerværet. Køene var lange foran matutsalgsbodene: alle ville smake på maten før Nylund skolekorps skulle spille.

Og så ble det igjen dans og underholdning av elever i gymsalen, der det også ble vist bilder fra vårens festforestillinger i Kuppelhallen.

Publisert:
 1. Storhaug
 2. Underholdning
 3. Åpen dag
 4. Stavanger
 5. Stavanger kommune

Mest lest akkurat nå

 1. Ruskeværet torsdag var bare en liten forsmak på det som kommer i helgen

 2. Slutt på testing i skole og barnehage på Nord-Jæren

 3. Bodde i hver sin etasje i boligblokk i Stavanger

 4. Kjørte på elsparkesyklist i fotgjengerfelt – får beholde førerkortet

 5. Gjesdal-ordføreren har fått ny kreftbeskjed: – Et hardt slag i mellomgulvet

 6. – Derfor smalt det godt på mange treninger