Frp: Siv Jensen vil gi skattelette til Rogaland på 1 milliard

Fylkesleder Roy Steffensen (Frp) slår tilbake mot kritikken om milliardregningen fra Siv Jensen (Frp) til Rogaland skulle eiendomsskatten bli fjernet uten kompensasjon.

Publisert: Publisert:

Frp-nestleder Per Sandberg og partileder Siv Jensen avbildet på Frp-landsmøtet i mai. Jensen har gjort fjerning av eiendomsskatt til en prioritert valgkampsak for Frp. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

 • Geir Søndeland
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Overskriften i Aftenbladet burde mye heller vært at Frp vil gi skattelette på 1 milliard til Rogalands innbyggere og næringsliv, for i saken fremstilles det som om kommunene nærmest vil bli sulteforet. Her på Nord-Jæren ser vi helt klart eksempler på hvor kommunene ikke er avhengig av eiendomsskatten, men hvor den tvert i mot utgjør omtrent halvparten av overskuddet i kommunene, skriver stortingsrepresentant Steffensen i en e-post.

Tittelen på Aftenblad-saken var «Her er Siv Jensens milliardregning til Rogaland».

Den handlet om at rogalandskommuner i fjor dro inn over 1 milliard kroner i eiendomsskatt - en pott som ikke vil bli kompensert skulle Frp-leder Jensens forslag bli realisert.

Overfor Aftenbladet kritiserte den rød-grønne partiledertrioen Jonas Gahr Støre (Ap), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Audun Lysbakken (SV) Jensens skatteplaner.

Finansministeren selv understreket at det var Sp-lederen som er kongen av eiendomsskatt.

Steffensen minner om at Frp er motstander av eiendomsskatten og jobber for å fjerne hele loven om eiendomsskatt.

– Argumentasjonen om at denne skatten er nødvendig for å sikre gode tjenester til innbyggerne, faller i grus når vi ser at Kommune-Norge går med rekordoverskudd. Det må være irriterende for innbyggerne å betale tusenvis av kroner årlig i eiendomsskatt samtidig som de ser at kommunen går med overskudd hvert år, fortsetter Steffensen, som også minner om at Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) i fjor ville fjerne eiendomsskatten i et frieri til Sandnes om kommunesammenslåing.

Han viser til SSB-tall fra i fjor over utvalgte kommuner (se under).

KommuneEiendomsskatt i prosent av driftsinntekterÅrsresultat i prosent
Stavanger3,15,6
Gjesdal1,83,6
Randaberg1,73,2
Sandnes04,9
Klepp04,4
Time04,3
Sola05,1
Les også

Her er Siv Jensens milliardregning til Rogaland

Les også

Valgkampåpning: Frp-Jensen lokker med 15 000 oljejobber

– Det er forskjell på en bedrift, der målet er størst mulig overskudd, og en kommune, der målsettingen er best mulig tjenester til innbyggerne, uttaler stortingskandidaten.

– Frp mener eiendomsskatten er en usosial skatt som hardest rammer dem med lav eller vanlig inntekt. Med rekordgode år for kommuneøkonomien burde kommunene bruke overskuddet til å fjerne eller redusere eiendomsskatten, avslutter han.

Kommunalråd Dag Mossige (Ap) i Stavanger peker imidlertid på at Frp og Høyre i Stavanger har økt eiendomsskatten.

– Nå må de slutte å føre folk bak lyset. Dette vil ramme våre unge og eldre hardt, i en tid hvor vi trenger flere lærere og varme hender i eldreomsorgen, ikke færre, sier han.

Publisert:

Les også

 1. Partilederdebatten: – MDG var best, Venstre var taperen

 2. – Dette er som VM-finalen å regne

Mest lest akkurat nå

 1. Fire nye smittetilfeller i Stavanger

 2. Samferdselsdepartementet går for den røde streken på kartet

 3. – De kaller det tidenes funn i Norge

 4. – En helt fantastisk løsning i disse krisetider

 5. Er god for nesten 3 milli­arder: Sørlendingen har tredoblet formuen

 6. Pizzabakerens hemmelighet

 1. Roy Steffensen
 2. Politikk
 3. Eiendomsskatt
 4. Siv Jensen
 5. Dag Mossige