Rekord-rift etter boliger i Rossåsen- solgte 16 leiligheter på tre uker

ROSSÅSEN: løpet av tre uker solgte Gjesdal Bolig 16 av de 20 leilighetene for unge i etableringsfasen i Rossåsen.

Morten Bøe i Gjesdal Bolig opplevde rekord-rift etter boliger på Rossåsen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Det har gått raskt, sier eier og selger i Gjesdal Bolig, Morten Bøe til Aftenbladet.

– Vi solgte den første leiligheten 18. oktober, og 8. november skrev kjøperen av den 16. leiligheten under på en bindende kjøpsbekreftelse, sier han.

10 firma ville bygge

Ifølge Torgeir Ravndal, daglig leder i Sandnes tomteselskap, var det ti firma som søkte om å få bygge ut delfeltet i Rossåsen. Tre av disse ble trukket ut og deltok i finaleheatet, der Gjesdal Bolig trakk det lengste strået i denne prosjektkonkurransen.

– Vi fikk priser som var langt lavere enn det som er vanlig for tilsvarende utbygginger, sa Ravndal til Aftenbladet for to måneder siden.

Byggestart om et par måneder

Byggestart i delfeltet av de 20 leilighetene i 10 rekkehus øverst i Rossåsen i Sandnes, på grensen til Gjesdal, er satt til januar eller februar, med innflytting ett år frem i tid.

De 20 rekkehusleiligheter er alle på 68 kvadratmeter, og ligger i prisleiet 1,85 millioner til 1,9 millioner kroner. Dette gir en kvadratmeterpris på rundt 27.500 kroner kvadraten.

Gunstig finansiering

Gunstige finansieringsløsninger er knyttet til boligsalget. De er også tilrettelagt for kommunale startlån. Ravndal sier at en av årsakene til det lave prisnivået også er at utbygger slipper risikoen med å utvikle tomter.

For å kunne søke, må man være minst 18 år, ikke eie enebolig eller eneboligtomt fra før og bo i leiligheten i minst tre år.

Publisert: