Støre kaller budsjettet for en skatteskandale

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener at regjeringen i statsbudsjettet prioriterer skattekutt til de rikeste framfor å få unge inn i jobb. Han kaller det en skatteskandale.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre i Stortingets vandrehall i forbindelse med framleggelsen av statsbudsjettet for 2021. Foto: Terje Pedersen / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Selv i krisetid prioriterer regjeringen å gi gavepakker til de rikeste framfor å få folk i jobb, forhindre velferdskutt i kommunene og å bedre situasjonen for vanlige folk. Dette er intet mindre enn en skatteskandale, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Han fastslår at arven etter statsminister Erna Solberg (H) er dobbelt så mange uføre og snart dobbelt så mange milliardærer.

Finanspolitisk talsperson og Ap-nestleder Hadia Tajik mener at budsjettet viser at regjeringen gjør mer for rikfolk enn for vanlige folk.

– Arbeidsfolk har fått økt skatt for å pendle til jobben, og familier betaler mer for å ha barn i barnehagen. Mens de med mye penger fra før av får skatterabatt for å spare penger i aksjer og store momsfritak for å kjøpe luksus-elbiler, sier Tajik, som også kaller arven etter Solberg en skatteskandale

Publisert:
  1. Statsbudsjettet 2021
  2. Jonas Gahr Støre

Mest lest akkurat nå

  1. Fylket: Budsjett­sam­arbeidet slår sprekker. Ett parti trekker seg ut

  2. Kø flere steder i Stavanger-området etter trafikkuhell på Motorveien

  3. Sira Kvinas største magasin er mer enn halvert. Nå ses villreinens gamle trekkvei

  4. Birgitte-saken: For­svarerne krever at politiet leter etter flere DNA-spor på strømpe­buksen

  5. – Aftenbladets forside er ikke avisen verdig

  6. Hollywood-stjerne kan bli Texas-guvernør