17 smittet av mutert virus i Stavanger-barnehage i løpet av ni dager

Til sammen åtte ansatte og ni barn ved fire avdelinger i Bekketunet barnehage har fått påvist covid-19-smitte. Det er bekreftet at det er den britiske mutasjonen de er smittet av.

Bekketunet barnehage.
 • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 216 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Lørdag 13. mars fikk ett barn og to ansatte på en ny avdeling i barnehagen påvist smitte. Alle barn og ansatte i avdelingen er satt i karantene. Siden det er snakk om et mutert virus er husstandene til de som er satt i karantene anbefalt å gå i karantene til situasjonen er avklart, opplyser Stavanger kommune på sin nettside.

I tillegg er samarbeidende kohort satt i avklaringskarantene. Det vil si at barn og ansatte i samarbeidende kohort må være hjemme fra barnehagen til de har fått negativ test.

Fire avdelinger er berørt av smitteutbruddet

En ansatt fikk først påvist smitte torsdag 4. mars. Siden har altså ytterligere sju ansatte og ni barn fått påvist smitte. Barn og ansatte som har påvist smitte tilhører til sammen fire avdelinger i barnehagen. Alle som tilhører avdelinger som er berørt av smitte har blitt kontaktet av barnehagen.

Mer informasjon på søndag

Barnehagesjef Monica Buvig Stenseth understreker at de følger situasjonen tett og fortløpende har dialog med smittevern.

– Vi jobber nå i tett dialog med smittevern for å vurdere om ytterligere tiltak må iverksettes fra mandag. Barnehagen vil komme med mer tydelig informasjon til foreldre og ansatte i løpet av søndagen, sier hun.

Tester mer

Smittevernoverlege Ruth Midtgarden ber familiene til nærkontaktene være ekstra forsiktige den nærmeste uken.

– Siden det er et mutert virus tester vi litt mer enn vi vanligvis ville gjort, og vi har bedt nærkontakter av nærkontaktene om å være ekstra forsiktige, selv om den opprinnelige nærkontakten testet negativt på første test, sier Midtgarden.

Publisert:

Korona-viruset

 1. Boris Johnsons koronapolitikk slaktes

 2. FHI: Risiko for økning i syke­hus­innleggelser

 3. Nakstad med hard skyts mot FHI i ny bok

 4. 60 personer blir vak­sinert dag­lig i vaksine­buss

 5. FHI-rapport viser hvor skjevt pandemien rammet. Frykter disse etter­virkningene mest

 6. Ny studie: Vaksinene beskytter godt mot alvorlig covid-19-sykdom

 1. Korona-viruset
 2. Koronaviruset
 3. Stavanger
 4. Stavanger kommune
 5. Smittevern