Regjeringen innfører strengere tiltak på Haugalandet fra midnatt

To koronasmittede personer har dødd i Haugesund kommune de to siste dagene. Nå blir det strenge regionale tiltak i sju kommuner.

 • Janne Håland
  Journalist
 • NTB
 • Ola Myrset
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 214 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Søndag døde en koronasmittet person i 60-årene på Haukeland sykehus. Mandag døde en person i 70-årene på samme sykehus. Begge var bosatt i Haugesund kommune.

Dette er de første som har dødd av korona i kommunen.

– Det er trist at vi har mistet to av våre innbyggere, og jeg vil uttrykke min medfølelse med de etterlatte. Mine tanker går til dem som nå har mistet en av sine nærmeste, sier ordfører Arne-Christian Mohn i Haugesund kommune i en pressemelding.

Ber om tiltak

Ordfører Arne-Christian Mohn mener dødsfallet er en sterk påminnelse om den alvorlige situasjonen samfunnet befinner seg i.

– Det er en krevende tid for alle. Samtidig er jeg stolt over fellesskapet og samholdet vi viser i en tid med mye usikkerhet og bekymring. Den beste omsorgen vi kan vise for hverandre nå er å holde avstand for å begrense smitten.

Haugesund.

Haugesund og seks andre nærkommuner ba tirsdag regjeringen innføre tiltaksnivå A, som innebærer svært strenge koronatiltak i regionen. Tirsdag ettermiddag ble de hørt:

– Det er stigende smitte med den engelske virusvarianten i flere av kommunene i Haugesunds-området, og de melder om at situasjonen er utfordrende og uoversiktlig. Kommunene har derfor bedt om at regjeringen innfører regionale tiltak slik at de kan få kontroll over smitten, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en melding.

Tiltakene gjelder fra midnatt, natt til onsdag 17. mars og til og med søndag 11. april, altså over påskeferien. Det vil gjøres en ny vurdering innen tiltakene løper ut.

Tiltaksnivået innebærer blant annet stenging av servingssteder, de fleste butikker, treningssentre, ølkraner, biblioteker, idretts- og fritidsaktiviteter, universiteter og høyskoler.

– Strengere tiltaksnivå fra midnatt

Fylkesberedskapssjef i Rogaland, Reidar Johnsen sier til Aftenbladet at det strengere tiltaksnivået vil berøre Haugaland-kommunene Utsira, Bokn, Sveio, Vindafjord, Tysvær, Haugesund og Karmøy.

– Vi står i en alvorlig situasjon med stor smitte på Haugalandet, og vi er bekymret blant annet for test- og smittesporingskapasiteten og sykehuskapasiteten, sier Tysvær-rådmann Sigurd Eikje.

Haugesund har registrert 27 nye koronasmittede det siste døgnet, noe som er smitterekord i kommunen. Snittet de siste dagene har ligget på rundt 18 tilfeller.

– Det tilsvarer over 300 i Oslo, så nå er vi plutselig på Oslo-nivå eller som de var for en uke siden. Det er bakgrunnen til at vi nå ser at vi må ta ennå et sterkt grep og heller vurdere i neste uke om det går an å lette noe, sa ordfører Arne-Christian Mohn på en pressekonferanse.

Publisert:

Korona-viruset

 1. Boris Johnsons koronapolitikk slaktes

 2. FHI: Risiko for økning i syke­hus­innleggelser

 3. Nakstad med hard skyts mot FHI i ny bok

 4. 60 personer blir vak­sinert dag­lig i vaksine­buss

 5. FHI-rapport viser hvor skjevt pandemien rammet. Frykter disse etter­virkningene mest

 6. Ny studie: Vaksinene beskytter godt mot alvorlig covid-19-sykdom

 1. Korona-viruset
 2. Koronaviruset
 3. Haugesund kommune
 4. Tysvær kommune
 5. Karmøy