Bor du i borettslag, i Smeaheia, i Bjergsted, på Hinna eller har du hus i naturfarge? Da bør du lese dette

Det slo ned som en bombe denne uka at det mye brukte ytterpanelet, royal, ikke lenger er godkjent av brannhensyn. Advokat ber alle boligeiere sende reklamasjonskrav allerede nå.

Publisert: Publisert:
Feilen som er avdekket berører både nye og gamle boliger, eneboliger og borettslag. I praksis alt som er bygget etter 1960-tallet. Det vil berøre boliger i større boligfelt, for eksempel Bjergsted, på Hinna og Smeaheia. Og offentlige bygg og institusjoner
I desember 2020 avdekket nye tester av royalimpregnert ytterpanel at produktet er mer brannfarlig enn tidligere antatt. Salg og produksjon stanset umiddelbart.
I 2020 ble det solgt royalimpregnert ytterpanel for 700 millioner kroner i Norge. De fire produsentene som leverer panelet er Marnar Bruk, Talgø, Moelven og Alvdal Skurlag.
Bor du i hus med brunt, grått, okergule og naturfargede ytterpanel bør du søke råd fra fagfolk. Feilen rammer både huseiere, husbyggere, produsenter og trevareforretninger.

Folk som bor i hus med naturfargene svart, grå, brun, okergul, låverød og natur på ytterpanelet, bør lese dette. Men også folk i blokker av betong kan ha skillevegger laget av panel som nå ikke er branngodkjent lenger.

Les hele saken med abonnement