Soma skole trenger elever

Soma skole har 62 elever i år. Neste skoleår blir det bare 50, og prognosene er dårlige. Får ikke skolen flere elever, frykter opplæringssjefen, Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) og rektor at den kan bli nedlagt.

Publisert: Publisert:
  • Helene Andreassen
iconDenne artikkelen er over 16 år gammel

— Soma har vært nynorskskole i alle år, og det ønsker vi fortsatt, sier rektor Albert Moe. - Men nå kan vår eneste mulighet til å sikre framtida bli å endre målform til bokmål.

FAU har sendt brev til alle husstander i valgkretsen og informert om situasjonen. Her heter det blant annet:

«Skolen på Soma har i meir enn 70 år vore den naturlege samlingsstaden for innbyggarane i krinsen, og slik ønskjer me framleis det skal vera. Opp gjennom åra har det vore ulike drøftingar om Soma skole si framtid, ved bygging av gymnastikksal, ved bygging av ny skolefløy og sist, men ikkje minst då diskusjonen gjekk livleg om nedlegging av skolen hausten 2001. Kvar gong har innbyggarane i krinsen engasjert seg så sterkt at politikarane har lytta til kva krinsen har å seie.»

Dette håper FAU skal skje denne gangen også. Nå samler de underskrifter fra alle stemmeberettigede på Soma. Minst en firedel må ønske ny målform før en kan avholde avstemming - minst 163 av de voksne innbyggerne. Deretter blir det en politisk sak.

— Å endre målform til bokmål, vil bli et stort øknomisk løft, sier Moe. - Det betyr at alle skolebøkene fra 1. til 7. klasse må endres samt all programvare og annet materiell. Det gir oss heller ingen garantier for at flere elever vil søke seg til Soma.

helene.andreassen@ aftenbladet.no

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Kommunen har gjeld til langt opp over ørene: - Uten den lave renta hadde dette vært en økonomisk katastrofe

  2. Stavanger-politiker søker om fritak fra sine politiske verv: – Livet sier «stopp litt nå» til meg

  3. – Trippelen var en kjekk og spennende utfordring

  4. Lærere med hoved­fag klarer ikke løse nye eksamens­oppgaver for mate­matikk i videre­gående: – Vi føler oss maktes­løse

  5. Hytta er 15 minutter hjemmefra: – Veien er kort, men jeg har følelsen av å være langt til fjells

  6. 13 fikk bot på E39