Strålende påskestart

Solskinn og nydelig på fjellet palmesøndag. Men værmeldinga for resten av påska er usikker.

Publisert: Publisert:

Adriane Eltervåg Alsnes (4) fant snop fra påskeharen lørdag. Palmesøndag var det skitur med farfar Magnar og søsteren hans Randi. Og stort bedre kunne det ikke bli, virket det som. Foto: Jon Ingemundsen

 • Thomas Ergo
  Journalist
 • Jon Ingemundsen
  Fotojournalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det var klassisk påskestemning på fjellet søndag. På Tverrå i Hunnedalen, på grensa mellom Rogaland og Vest-Agder, var store og små kommet seg ut i løypene. Magnar Alsnes gikk tur med søsteren Randi Alsnes og barnebarnet Adriane Eltervåg Alsnes på fire og et halvt. Adriane var godt fornøyd med helga så langt. Hun kunne fortelle at påskeharen hadde lagt ut snop lørdag. Og når haren legger ut snop er det bare én ting å gjøre.

– Me må bare leida, sier Adriane.

– Skal du spise opp snopet i dag, da?

– Jeg har spist opp alt.

Men farfar hadde smoothie i sekken, og det skulle hun få så snart de fant en rasteplass.

Les også

Småbarnsfar tar påskefri på dataparty

Inger Ødegaard fra Engøy i Stavanger nøt søndagen på Tverrå med hunden Scott. Foto: Jon Ingemundsen

– Å være med farfar

– Hva er det kjekkeste med å være på fjellet?

– Å være med farfar.

– Og hva skal du gjøre når du er ferdig med å gå på ski?

– Da skal jeg på hytta til farfar, svarer Adriane.

Farfar Magnar Alsnes forteller om en vinter med litt mindre frost enn vanlig.

– Det er lett å trå gjennom snøbruene som dekker bekkene, siden det ikke har vært skikkelig frost. Ellers er det greit med snø så lenge du er så høyt som dette. Men du skal ikke langt ned i dalen før det er for lite snø. Så skal du gå på ski etter påske må du hvertfall være på over 700 meter, sier Alsnes.

Les også

Påske i Midtøsten: Kristne blir forfulgt

Åpne alpinanlegg

De fleste alpinanleggene i Rogaland og omegn melder om åpne heiser og gode forhold også i langrennsløypene. Men anlegg i lavlandet er stengt.

– Vi har åpent hver dag i påska. Det er bånn gass, godt med snø og kjempeforhold. Hadde vi hatt folk kunne vi hatt åpent i hele april, men vi tar sommerferie etter påska, sier Jan Nilsen, daglig leder ved Gullingen skisenter, hvor det meldes om mer snø enn en del andre skisentre.

– På det jevne er snøen rundt én meter dyp både i bakkene og i langrennsløypene. Løypekjøreren kjører stort sett over alt. Det er glitrende forhold, sier Nilsen.

Arnfinn og Rigmor Hetland fra Hommersåk reiste til fjells da de så det ble finvær søndag. – Det var den dagen jeg hadde fri. Jobber du i helsevesenet må du ta det du kan få, sier Rigmor. – Skiene mine er fra 1978, sier Arnfinn, så om jeg ikke finner fram selv, gjør nok skiene det. Og for sikkerhets skyld har vi kart og kompass i sekken. Foto: Jon Ingemundsen

NRK: Knut Borge er død

Usikkert påskevær

Meteorologisk Institutt er opptatt av å dempe forventingene til påskeværet.

– Det er en del usikkerheter. Det ligger ikke an til å bli finvær siste del av påska, sier statsmeteorolog Haldis Berge.

Langtidsmeldinga på yr.no har flere dager med sol og sky. Men det er stor usikkerhet knyttet til varselet. Mandag kan det bli nordvestlig vind og byger. Første halvdel av tirsdag kan det bli sol, før det skyer til på ettermiddagen. Onsdag: Nedbør. Torsdag: Enkelte byger og skiftende skydekke. Fredagen kan bli fin, lørdag er det ventet nedbør. I fjellet kommer nedbøren som snø.

– En tur er en tur. Den blir så lang som den blir, sier Eirik Bjerkebæk, som koste seg på skitur på vei til hytta på Tverrå, sammen med Ane Bjerkebæk og Pernille Kjos. Foto: Jon Ingemundsen

Suldal-reportasje: I denne hytta får dei plass til tre generasjonar
Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Her sveiper bussen borti bygningen midt i Stavanger sentrum: – Vi blir jo litt redde

 2. Seks nye smitte­tilfeller i Stavanger fredag

 3. Blind vold: Mann stukket i halsen ved Maxi kjøpesenter

 4. En ekte helt havnet midt i innspillingen av ny katastrofefilm på Orre

 5. Tilsett ved sjukeheim i Stavanger er smitta av covid-19 – ni i karantene

 6. Nedslåtte blikk og stor skuffelse i skolegården på Tastaveden