Byttet vaskefirma på Sola sjukeheim

– Fungerer svært godt, sier rådmannen. - Ansvarsfraskrivelse, mener Ap-politiker.

May-Lis Sundheim fra Fagforbundet og Marit Hay fra Norsk Sykepleierforbund mente renholdet ved Sola sjukeheim er for dårlig
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Renholdsleverandøren lyktes ikke i å rette seg etter våre tilbakemeldinger fra lederne, i formelt møte og i skriftlig varsel om kontraktsbrudd. Det er nå et annet renholdsfirma som forestår det daglige renholdet på sykehjemmet, sier Ingrid Nordbø, rådmann i Sola kommune.

Aftenbladet skrev forrige uke at tillitsvalgte og pårørende var bekymret for renholdet på sykehjemmet etter at dette ble konkurranseutsatt. En pårørende fortalte at hun selv hadde kjøpt inn bøtte og fille for å vaske på farens rom.

Oppfølging

Rådmannen presiserer at kommunen startet oppfølging av renholdsfirmaet kort tid etter at de begynte å vaske ved sykehjemmet 21. august, og at de raskt tok saken inn på et formelt spor der de forfulgte det som kontraktsbrudd.

Ifølge Nordbø fortsetter innkjøpsavdelingen i kommunen prosessen med firmaet knyttet til det kommunen mener er kontraktsbrudd.

I bestillingen fra Sola kommune heter det at beboerrom med bad skal vaskes en gang i uka. Sykehjemmets egne boassistenter skal utføre nødvendig renhold i tillegg.

I Stavanger og Sandnes vaskes rommene tre ganger i uka, i tillegg til ved behov. Begge kommuner har i stor grad vaskepersonell som er ansatt ved sykehjemmet.

Renholdsfirmaet sa til Aftenbladet forrige uke at de leverte det kommunen hadde bestilt.

Strandskog: - Ansvarsfraskrivelse

Siv-Len Strandskog (Ap), mener det blir for enkelt å skylde på leverandøren.

– Det kan godt hende det er kontraktsbrudd, men kommunen har bestilt en dårlig vare. Det er kommunen som har sagt at beboerrom og bad bare skal vaskes en dag i uka. Når du vet at personalet skal vaske 13–17 beboerrom og bad i tillegg til fellesarealer på tre og en halv time, sier det seg selv at det ikke blir reint, sier hun.

Strandskog mener en boassistent ved et sykehjem ikke vil ha kapasitet til både å hjelpe til med å servere mat og ta forefallende renhold på et helt sykehjem.

– Det er ikke troverdig. Jeg savner at kommunen tar ansvar her og sier at de har levert en dårlig bestilling.

– Men rådmannen sier det fungerer godt nå?

– De skiftet leverandør på fredag, og å tro at man vet svaret i løpet av så få dager, er lite seriøst, sier hun.

Publisert: