Go-Ahead innstiller flere lokaltog på grunn av sykefravær

De neste to ukene vil flere togruter mellom Stavanger og Skeiane og Stavanger og Nærbø bli innstilt. Årsaken er høyt sykefravær blant Go-Aheads ansatte.

Det blir færre lokaltog på skinnene de neste par ukene.
Publisert: Publisert:

«Med bakgrunn i økt sykefravær hos eget personell vil det dessverre blir innstillinger på Jærbanen fra og med mandag 24.01 til og med fredag 04.02. Det vil ikke bli satt opp alternativ transport for berørte avganger».

Denne meldingen ligger på Go-Aheads sider, og gjelder togene som går mellom Stavanger stasjon og Skeiane i Sandnes mellom mandag og fredag:

  • Alle avgangene fra Stavanger til Skeiane kl. xx: 09 og xx: 39.
  • Alle avgangene fra Skeiane til Stavanger xx: 27 og xx: 57.

Nærbø-avgang innstilt i helgene

Også halvtimestoget mellom Stavanger og Nærbø lørdager og søndager i perioden blir innstilt. Mens timesavgangene mellom Egersund og Stavanger vil gå som normalt, opplyser pressevakt Dag Brekkan i Go-Ahead til Aftenbladet.

– Vi har så mye sykefravær på grunn av smittesituasjonen nå. Derfor har vi sett oss nødt til å gjøre disse innstrammingene, også for å gi reisende forutsigbarhet. Skulle sykefraværet bli mindre enn fryktet, kan vi heller sette opp rutene igjen, sier Brekkan.

Mange uten munnbind

En leser påpeker at han har registrert at konduktørene ikke bruker munnbind på lokaltogene, og at svært mange passasjerer heller ikke gjør det. Uten at dette blir påpekt av konduktørene.

– Regelen fra myndighetene er at om du ikke kan holde en meters avstand, skal du bruke munnbind. Den regelen gjelder også for konduktørene. Og vi ser det ikke som vår oppgave å være munnbindpoliti overfor de reisende. Dette må de ta ansvar for selv, sier Brekkan.

Publisert: