Egersundere strømmer til vaktselskap

Jonny Olsen trenger flere vektere. Omsetningen går i været for det lokale vaktselskapet.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Leder i Egersund Vaktselskap (NVC) Jonny Olsen forteller at videoopptakene fra innbruddet hos Urmaker Klippen nå analyseres.

— Vi er temmelig sikker på at den ene av tyvene er identisk med en av dem som sto bak innbruddet for to måneder siden. De hadde ikke finlandshette på seg, men munnbind. Samlekassene, som tyvegodset ble fraktet i, ser så langt ut til å være av samme type som sist.

Analyse

Olsen forteller at teipen behandles av en av deres teknikere for om mulig å få bort sirenelyden. Dermed kan kommunikasjonen mellom tjuvene kanskje avsløre nasjonalitet.

  • Vi bruker opptakene for å lage en identifisering, men det er ikke lett. Kameravinkel avgjør for eksempel hvor lang en person virker i forhold til et fast punkt på veggen, forklarer Olsen.

Vitne

Aftenbladet kjenner til at det var et vitne til innbruddet. En person, som var på vei hjem fra jobb, så en mann stå og se inn vinduet til Urmaker Klippen. Vitnet forteller at mannen hadde hette. Vedkommende opplevde episoden som så pass spesiell at det ble vurdert å ringe politiet. Vitnet er i dag glad for at det ikke gikk gjennom Kraksasmauet, der butikken ligger, men gjennom Storgaten.

  • Det kan være at det finnes en vitneobservasjon av mennene også fra Kvadrat, sier Jonny Olsen.

God butikk

For vaktselskapet er situasjonen i politiet i Dalane god butikk. Den siste måneden har omsetningen økt betydelig.

  • Nå er vi på jakt etter nye folk, sier han.
Publisert: