Nye sokneprester i distriktet

Anette-Emilie Tøndel har takket ja til jobben som sokneprest.

Anette-Emilie Tøndel
 • Ola Fintland
  Ola Fintland
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Stavanger bispedømmeråd har tilsatt Anette-Emilie Tøndel som sokneprest i Ytre Stavanger prosti med Sunde sokn som tjenestested.

Hun har tidligere skrevet masteravhandlingen «Du og jeg, om barn som forbilde for vår relasjon til Gud” ved det Teologiske Menighetsfakultetet i Oslo.

I sammendraget av oppgaven heter det: «Det finnes en åndelig lengsel i Norge i dag. Vi trenger ikke gå langt for finne det. Økning av TV-program, litteratur og kurs rettet mot den åndelige sfære og etterspørsel av åndelige veiledere kan hentyde til dette. Jeg for min del undrer meg over om det faktisk er en økning i åndelig lengsel, eller om det er at mennesker i dag leter andre steder enn det gjorde før. Var det kirken og de troendes fellesskap som møtte menneskers åndelige behov før? Og hva i så fall gjør at færre går til gudstjeneste og er en del av et felleskap med troende i dag? Er den åndelige sfæren av livet blitt privatisert i så stor grad at kirken ikke lenger klarer å møte menneskers åndelige behov? Eller er det kirkens språkdrakt som ikke kommuniserer?

Marius Handegard Økland er tilsatt i Vardeneset sokn, begge i Ytre Stavanger prosti. Han er fungerende sokneprest i Kampen menighet i Stavanger.

Marius Handegard Økland.
Publisert:
 1. Den norske kirke

Mest lest akkurat nå

 1. – Endelig tror folk på min historie

 2. Knut Arild Hareide inn­rømmer sine «unn­latelses­synder». Nå for­later han riks­politikken

 3. Slik blir bompengesatsene på ny E39

 4. Ellevill jubel for Sandnes Ulf - klar for semifinale

 5. Her gjør de endelig klar for festival igjen – etter et rekordår på Jæren

 6. Hovden Høyfjellshotell skal sannsynligvis rives