10 supre tips dersom du skal sove ute

Dag Einar Bøtun (23) fra Fresvik i Sogn, er en dreven friluftmann og student på friluftlinja ved UiS. Han har ti gode råd for å klare seg en natt i skogen.

Følg Dag Einar Bøtun sine ti råd, og du vil få en herlig natt under åpen himmel.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

1. Det viktigste av alt er ikke å fryse. Kle på deg skikkelig, ull innerst er obligatorisk. Husk også en god og varm sovepose.

2. Hvis det regner og er vind: Husk regntøy eller ytterklær i goretex, hvis du har det.

3. Ha med varm drikke som du liker, kakao eller solbærtoddy, synes jeg er godt.

Husk at det er bålforbud i skog og mark fra 15. april til 15. september. Forbudet gjelder ikke på fjellet, så lenge forholdene ligger til rette for at det kan gjøres opp ild og slukningsmidler er tilgjengelig.

4. Der det er lov å brenne bål, fyr opp! Koselig og holder varmen. Ta med gitaren hvis du vil.5. Sliter du med søvnen? Ta en god treningsøkt tidligere på dagen, da sover du trolig bedre.

6. Hvis du har tenkt deg ut på tur seinere, er dette en veldig god anledning til å få testet ut utstyret ditt. Virker primusen? Er soveposen varm nok?

LES OGSÅ:

Les også

- Turen blir ikke ødelagt om du ikke har det beste utstyret

Les også

Slik får du en super natt i telt

7. Ikke pust ned i soveposen. Pusten skaper kondens og da kan det fort bli bløtt inne i posen. Blir det bløtt, blir det kaldt.

8. Ta kokende vann i en flaske. Legg flasken i soveposen. Herlig!

9. Ligg med beina litt høyere enn hodet, og snør godt igjen i halsen. Da holder du bedre på varmen.

10. Det er viktig å forberede seg psykisk på at du faktisk skal sove ute. Tenk at det kan bli litt surt og kaldt, men at du skal klare det uansett.

God natt!

LES OGSÅ:

Publisert: