Skoleveien til Kampen skole er blitt farligere

Tanke Svilands gate stengte i januar. Det har skapt farligere skolevei for Kampen-elever som skal over Misjonsveien i morgenrushet.

 • Toralf Sandø
  Toralf Sandø
  Økonomijournalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

For fire uker siden ble en ni år gammel gutt påkjørt i et gangfelt i Misjonsveien på vei til skolen. Kort etter sørget Statens vegvesen for å anlegge fartsputer ved fotgjengerfeltet. Det senket farten for bilene. Likevel er foreldrene til elever bekymret.

– Etter at Tanke Svilands gate ble stengt i januar har trafikken i morgenrushet økt kraftig i Misjonsveien, og det skaper mange farlige situasjoner for elever som må krysse veien på vei til skolen, sier Ståle Opedal, leder i trafikkutvalget ved Kampen FAU (foreldrerådets arbeidsutvalg).

LES SAKEN:

Les også

Mye gjennomkjøring forbudt på Kampen

10.000 til 15.000 biler

Fredag morgen møtte Aftenbladet Opedal i Misjonsveien. Fra lyskrysset ved Misjonshøyskolen strakte køen seg langt nordover i retning Tasta. Tidligere fløt trafikken lenger øst, gjennom Tanke Svilands gate, som løper fra Tasta til Bjergsted. Nå er denne stengt etter at arbeidene har startet med å gjøre gaten om til miljøgate.

– Stengningen betyr at de 10.000 til 15.000 bilene som hvert døgn kjørte Tanke Svilands gate nå fordeles på Misjonsveien og E39. Siden det også pågår byggearbeider i Tjensvollkrysset, der E39 krysser Madlaveien, går mye av denne trafikken nå i Misjonsveien, sier Opedal.

Farlig fotgjengerfelt

Han mener lyskrysset ved Misjonshøyskolen bør være forholdsvis trygt for elevene å passere. Fotgjengerfeltet et par hundre meter lenger nord er han mer bekymret for. Det var der niåringen ble påkjørt i januar.

– Mange elever på vestsiden av Misjonsveien og skoleveien deres krysser naturlig der. De farlige situasjonene oppstår når trafikken nordfra står stille og elevene bruker fotgjengerfeltet. Bilene som kommer sørfra får ikke øye på fotgjengerne før de er midt i veien, sier Opedal.

Vurderer fortløpende

Statens vegvesen er kjent med problemene. Det bekrefter Jan Kvindesland, som er saksbehandler for gravetillatelser, arbeidsvarsling og skilting i Vegvesenet.

Vi har fått henvendelse fra en mor om at biler kjører på rødt lys ved Misjonshøyskolen i rushtiden . Vi vurderer trafikkforholdene der fortløpende, sier Kvindesland.

Til uken har veivesenet planlagt en befaring sammen med Stavanger kommune og eventuelt også Kampen skole FAU.

Kvindesland opplyser at trafikkbelastningen trolig vil vare så lenge arbeidet i Tanke Svilands gate pågår . Når arbeidet er ferdig i november, skal den nye miljøgaten kunne svelge unna trafikken som nå har forflyttet seg til Misjonsveien.

Tre råd til elevene

Ståle Opedal har tre råd å komme med til elevene:

– Unngå å bruke gangfeltet i morgenrushet, gå heller til lyskrysset ved Misjonshøyskolen, selv om det er en omvei. Dernest: Bruk refleks, refleksvest eller klær som er godt synlige i mørket. Og skulle lysene i krysset svikte, for det har skjedd, ring Vegvesenet på 175, så kommer de raskt å fikser lysene, sier Opedal.

Les også

 1. Se hvilke skoleveier som får penger

 2. Mange stengte gater på Kampen

 3. Nå er fartsputene på plass

 4. Ulykkesfelt får fartsputer

 5. Gutt påkjørt i fotgjengerfelt

 6. Setter opp blinkende lys ved gangfelt

Publisert:
 1. Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. Sexvit­sene hennes endte i retten fordi arran­gøren ikke ville punge ut

 2. Selger sin første tweet - har fått bud på over 17 millioner kroner

 3. Rødt-politiker kom med oppsiktsvekkende beskrivelser av Sylvi Listhaug

 4. Vennene hadde store gullplaner. Den ene ble konge i VM. Den andre fikk sin drøm smadret.

 5. – Hallo? E det Israel og di? Kan eg kjøba 10.000 vaksiner?

 6. Myrhol tror på stortingsmandat for FNB