Langeland og AUF «synger» ABBA

Hallgeir Langeland (SV) tror han har funnet oppskriften på å tvinge Jens til et «Nei til oljeboring i Lofoten».

Publisert: Publisert:
  • Thomas Ergo
    Journalist
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

I den forhåndsutsendte pressemeldingen sto det av ukjente grunner ingenting om at SV-ringrev Hallgeir Langeland med flere skulle synge. For det er jo egentlig oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja det dreide seg om, da Stavanger Natur og ungdom inviterte til vardebrenning mot oljeboring i Nord, på badeplassen Vaulen i Stavanger lørdag ettermiddag. Jens Stoltenberg har foreslått å konsekvensutrede oljeleting.

Og «konsekvensutrede» er et politikerord som egentlig betyr å åpne for oljeboring i Lofoten, hevder politiker Langeland.

— Det er viktig å gi kraft til AUF så de stopper vedtaket på landsmøtet til Arbeiderpartiet til våren. Nå må vi bakke opp AUF, så de vinner den kampen. Godtfolk, denne kampen skal vi vinne, sa Langeland, ved siden av det sprakende bålet, til rundt 50 oppmøtte, som vel applauderte alt som ble sagt denne ettermiddagen.

Varden på Vaulen var bare én av mange politisk ladete varder landet rundt lørdag, alle i regi av «Folkeaksjonen oljefritt Lofoten».

- Målrettet angrep på Jens

Varde eller ikke varde:

- Hvis Jens har bestemt seg, så blir et vel oljeboring i Nord?

— Nei, det er ikke sikkert. Hvis det blir stor sjau på landsmøtet, så liker ikke Ap det. Derfor retter jeg et målrettet angrep på Jens, ved å støtte AUF. På denne måten vil vi styrke nei-sida. sier Langeland.

16 år gamle Henrik Steinnes, styremedlem i Stavanger AUF, likte det han hørte rundt bålet på Vaulen.

— Jeg syns det er veldig hyggelig at Langeland har troen på oss. Jeg tror vi skal klare å sikre et oljefritt Lofoten.

Henrik Steinnes (t.h) i Stavanger AUF satt pris på støtten fra SVs Hallgeir Langeland. Eirik F. Sakariassen i midten. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

— Men har dere noen sjanse. Jens har jo bestemt seg?

— Bare fordi Jens sier at at han er for oljeboring, betyr ikke det at resten av oss er det, svarer Steinnes.

Langeland skyter inn:

— Partilederes forslag blir ofte overtkjørt både én og to ganger på landsmøtene. Det skjer også i mitt parti. Så det er håp, sier Langeland.

- Hvem foretrekker du, egentlig: Langeland eller Jens?

- Glad i Jens

— Nei, jeg er glad i Jens. Men akkurat når det gjelder Lofoten er jeg i mot det han foreslår, svarer Henrik Steines, en diplomatisk 16-åring.

Ja, og så var det dette med syngingen, da. «Oljefritt er på moten,» heter sangen de rundt 50 oppmøtte sang rund bålet. Tekst ble utdelt på forhånd. Melodi: «Mamma Mia» av ABBA. Det rolige andre-refrenget lyder:

«Jeeens! Du må sett' ned foten

Oooljefritt er på moten!

Vern om, Lofoten og Vesterålen»

Et lite ABBA-stunt

Aftenbladet spurte om ikke Langeland, hans SV-kollega i Stavanger Eirik Sakariassen og de to AUF´erne Henrik Steinne og Edvard August Eggen Sveum (Jæren AUF) kunne tenke seg å synge én gang til. Bare de. SV og AUF i skjønn (sang)forening.

Og det kunne de tenke seg, sa de.

Mens de stilte opp foran Aftenbladets videojournalist, snek lederfigurene i Rogaland Natur og ungdom seg inn i rekkene. Det hevet muligens standarden noe. Likevel: Dette er trolig det nærmeste du noen gang vil komme å høre Hallgeir Langeland synge ABBA.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Viking leier ut tre spillere

  2. Leter etter John Olav med full styrke

  3. Fire nye smittebærere i Sandnes siden torsdag

  4. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

  5. Dette skjedde i natt

  6. Politiet søker ikke ved Månafossen gjennom helgen

  1. Stavanger