– Snittet mitt er 6,2

– Vil ikke si jeg er en nerd, jeg er ikke mye annerledes enn annen ungdom på min alder, sier Lasse G. Samuelsen Bøe som i går mottok stipend som årets beste akademiske avgangselev ved St Olav videregående skole.

Publisert: Publisert:

Lasse G. Samuelsen Bøes med vitnemålet fra St. Olav videregående skole. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

  • Rikke Jeppsson
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Bortsett fra en femmer i fysikk, fikk han kun seksere på vitnemålet.

– Fysikk er klart det vanskeligste faget jeg har hatt, sier en fornøyd Bøe som hevder at han ikke satt seg ned og gråt av ikke å gjøre rent bord.

Jeg bruker omtrent 20 — 30 timer i uka på skole, etter skolen.

Den nyuteksaminerte eleven har mye å feire. Årevis med hard jobbing har gitt toppkarakterer i de fleste karakterkortene. Han gikk ut med 5,7 i snitt fra Hinna ungdomsskole. Generelt med toppkarakterer. Aftenbladet møter han rett før avreise for helgens hyttetur med åtte kompiser.

– Vi skal nyte god mat og drikke pg feire at 13 år med skole er over, smiler Bøe bredt i solen. Det har vært kontinuerlig jobbing fra barneskolen, jeg har aldri sluntret unna med lekser. Jeg har brukt mye tid, men det er verdt det. En god investering i fremtiden.

Spennende tid framover

Til høsten venter den obligatoriske førstegangstjenesten i militæret. Bøe er også her målbevisst og vet godt hva han vil: Befalskolen.

– Lederutdanning fra forsvaret er bare et pluss å ha med seg og det virker veldig relevant for det jeg vil studere etterpå, nemlig industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU i Trondheim. Snittet for å komme inn er 5,9, så jeg bekymrer meg ikke for om jeg kommer inn med mitt snitt på 6,2. Bøe flørter med mulighetene til å dra på utveksling. Han vil til USA, helst i to - tre semester.

– Det hadde vært kult å komme inn på en av de store skolene.

Veien til sekserne

Når andre går på byen en lørdagskveld, sitter Bøe hjemme og leser til en prøve. Likevel har han hatt tid til å spille fotball i alle år og ha kjæreste.

– Jeg har vært så heldig å like alle fag og trivdes godt på skolen. Jeg bruker omtrent 20 - 30 timer i uka på skole, etter skolen. Jeg er strukturert og mener at enten så gjør man noe 100 prosent, eller så kan man like godt la være å gjøre det, sier han.

Nå skal Bøe ut i voksenlivet. Han sier det er litt vemodig å forlate det trygge, men føler at skolen har forberedt han på voksenlivet.

– Ikke med tanke på heimkunnskap og sløyd og sånn. Jeg er nok mer enn teoretiker, ler han godt.

Foreldrene og spesielt mor, Elisabeth Samuelsen, er stolt, veldig stolt.

Lesere som ikke har videregående utdanning eller som tok denne for lenge siden, lurer muligens på hvorledes det er mulig å få mer enn 6 i snitt. Artianere kan få dette ved å skaffe seg fordypningspoeng.

Publisert: