Nå er etterforskningen av Birgitte-saken i gang

Den nye etterforskningen av Birgitte-saken er nå i gang, melder politiet.

  • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Det skjer som følge av at politimester Hans Vik besluttet ny etterforskning i desember 2016 etter anbefaling fra seksjonen for alvorlige uoppklarte saker i Kripos (den såkalte Cold Case-gruppen), skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

Sør-Vest politidistrikt har etterforsknings- og påtaleansvaret, men etterforskningen skjer med viktige innslag fra Cold Case-gruppen. Etterforskningsteamet har base i Stavanger, og det er påtaleansvarlig, politiadvokat Lars Ole Berge som uttaler seg om saken.

– Selv om det er lenge siden drapet på Birgitte Tengs, har vi tro på at en ny etterforskning kan avdekke hvem som sto bak handlingen. Politiet vil samtidig understreke at etterforskningen vil bli tidkrevende og at gjenopptakelsen ikke betyr at vi venter et snarlig gjennombrudd, sier Berge.

Les også

Dette er Birgitte-saken

Les også

Birgitte fortjener dette

Etterforskningsteamet foretar nå en bred gjennomgang og analyse av de omfattende saksdokumentene. Etterforskningsarbeidet vil blant annet bestå i en ny systematisk gjennomgang av alle opplysninger i saken, herunder alle elektroniske spor, samt ny testing av biologisk materiale. I tillegg vil politiet sjekke konkrete tips.

– Det er mange utfordringer knyttet til å etterforske en hendelse som skjedde for snart 22 år siden, men vi er motivert for å gjennomføre en bred og grundig etterforskning, sier Berge.

Politiet er takknemlig for nye tips i saken, og disse kan meldes på tlf. 51899000 eller e-post tips.rogaland@politiet.no.

Les også

  1. Cold case anbefaler ny Birgitte Tengs-etterforskning

Publisert:
  1. Birgitte-saken

Mest lest akkurat nå

  1. Alvorlig ATV-ulykke mellom Ålgård og Kverneland

  2. Trond Giske innlagt på sykehus

  3. Dette sier advokater om Inger-Tone sin sak

  4. Legevikar skal ha vaksinert folk på parkerings­plass og tatt med seg brukte vaksine­glass hjem

  5. Mette må beskytte seg mot vind, og dusjing er som piske­slag: – Smerter styrer livet mitt

  6. Stadig flere kvinner gjør som henne