Lokale aktører vurderer å overta Stålverket

Onsdag begjærte Stålverket på Jørpeland seg konkurs. Nå vurderer flere aktører om de skal videreføre driften av det tradisjonsrike stålverket.

Det har allerede vært personer å inspisert Stålverket.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Torsdag uttalte bobestyrer Leif Inge Håland til Aftenbladet at det ikke var interesse for å gå inn med penger til videre drift av Stålverket, men nå skal flere aktører ha meldt sin interesse for det konkursrammede stålverket. Det meldte NRK på fredag.

Aftenbladet får opplyst at minst to lokale aktører skal være interesserte i en overtakelse av Stålverket. I tillegg skal det være utenlandske aktører på banen, men de er i hovedsak ute etter eiendelene i boet.

– Det foreligger ikke noe konkret, men jeg utelukker ikke at det kommer noe over helgen. Jeg har fått beskjed om at de interesserte jobber med dette gjennom helgen, så får vi se hva resultatet blir, sier bobestyrer Håland.

Onsdag fikk de nærmere 70 ansatte ved Stålverket beskjeden om at hjørnesteinsbedriften var gått konkurs. Det lykkes ikke å få inn nødvendig aksjekapital eller avtale med bedriftens bankforbindelse, Sparebank 1 SR-Bank.

Det skjer knapt to år etter forrige gang Stålverket gikk konkurs.

Fører interessen til noe konkret, kan det være håp for videre drift av det tradisjonsrike stålverket på Jørpeland.

Tidligere interesse

Ved starten av året ble flertallet de ansatte permittert grunnet tomme ordrebøker. Etter det Aftenbladet erfarer har stålverksarbeiderne har ikke fått lønn siden 30. november.

I tiden før konkursen arbeidet eierne i Nomac hardt for å få flere investorer med på laget. Den gang førte ikke arbeidet frem.

– Håpet er at disse fortsatt kan være interesserte, og at onsdagens beskjed ikke er den endelige kroken på døren for Stålverket, uttalte klubbleder Trond Idar Idsø da konkursen ble kjent.

Klubbleder Trond Idar Idsø håper ikke onsdagens konkurs var kroken på døren for Stålverket.

Inspisert området

Med den oppblomstrende interessen kan Idsø og de andre stålverksarbeiderne få sitt ønsket oppfylt. Noen av de interesserte aktørene skal allerede ha vært på Stålverket for å inspisere området.

– Det er naturlig i en slik sak, forklarer Håland.

– Hvor realistisk er en videreføring av driften?

– Det er vanskelig å svare på, men det ønsker vi å få avklart i nærmeste fremtid, svarer bobestyreren.

Den avklaringen ønsker han skal komme innen utgangen av neste uke.

Publisert: