Bevæpnet politi pågrep to personer ved Bue

Bevæpnet politi pågrep mandag kveld en mann og en kvinne i 40-årene på E39 ved Bue. Få timer før skal de ha kommet med trusler mot beboere i et hus vest i Vest-Agder.

Publisert: Publisert:

Politi på stedet søndag kveld. Aftenbladet presiserer at beboerne i huset i bakgrunnen ikke er involvert i saken. Foto: Leserbilde

 • Dag-Henrik Fosse
  Journalist
 • Odd Inge Uleberg
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Sen ettermiddag eller tidlig kveld, skal trusselsituasjonen ha skjedd. Vi etterforsker videre om bakgrunnen for truslene, opplyser politiadvokat Ole Martin Paulsen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Pengeinnkreving?

Han sier det kan være snakk om en pengeinnkreving, men at dette er for tidlig å fastslå.

Det etterforskes videre utover kvelden.

Det var Paulsen som siktet mannen og kvinnen for trusler og som ba Rogaland-politiet om å holde utkikk etter dem. Truslene har skjedd ved en bopel i en kommune vest i Vest-Agder.

– Vi rykket ut etter anmodning fra Agder politidistrikt, opplyser operasjonsleder Victor Jensen ved Sør-Vest politidistrikt til Aftenbladet. De to personene var etterlyst fra Agder politidistrikt.

Til Fædrelandsvennen utdyper Jensen at de to er i 40-årene og hjemmehørende i Rogaland. Agder-politiet ba kollegene i Rogaland være på utkikk etter en bil med de to.

Trusselsak

Dette fordi Agder-politiet mener de er involvert i en trusselsak på Sørlandet.

Ved politiets operasjonssentral i Agder er man svært sparsomme med opplysninger. De to skal være involvert i en trusselsak vest i Vest-Agder. Utover det ønsker ikke politiet å si noe av hensyn til pågående etterforskning.

Politiet hadde bevæpnet seg i forklant av stoppen ved Bue. De hadde også med spikermatte, men den ble ikke brukt under aksjonen.

Våpen beslaglagt

– Pågripelsen foregikk uten dramatikk. I bilen har vi funnet våpen. Jeg vil ikke konkretisere hverken type eller antall, sier operasjonsleder Jensen.

De to skal ha en rolle i en straffesak som er under etterforskning i Agder politidistrikt, ifølge operasjonslederen. Han ønsker ikke å gå i detaljer om hvilken rolle de to personene som nå er pågrepet, har.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Stavanger-lege dømt for bedrageri og underslag

 2. Seks nye smittetilfeller i Stavanger

 3. Nekter å forlenge levetiden for vindturbiner hvis ikke kommunene får mer penger

 4. De savnede i Frafjordheiene er funnet av frivillige letemannskaper

 5. Rundt 100 elever er satt i karantene

 6. Nå skal Viking satse på kvinnelaget - vil til Toppserien fortest mulig

 1. Agder
 2. Sør-Vest politidistrikt
 3. Våpen
 4. Politiet