VG og TV 2: Høie fikk kritikk på internt Høyre-møte etter vaksinebråket

Helseminister Bent Høie (H) måtte i et internt Høyre-møte onsdag forsvare sin avgjørelse om ikke å takke ja til å bli prioritert i vaksinekøen, ifølge anonyme kilder.

Helseminister Bent Høie (H) og regjeringen fikk kraftig kritikk på et internt Høyre-møte onsdag i saken om vaksineprioritering av samfunnstopper denne uken.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 195 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Både VG og TV 2 har informasjon fra anonyme kilder som var til stede på det digitale møtet i Høyres stortingsgruppe.

En klar overvekt av møtedeltakerne som tok ordet, kritiserte Høie og regjeringens håndtering, ifølge TV 2. Høie er en av få Høyre-representanter som har sagt nei til å gå foran i køen, ettersom han vil vente på sin tur i hjemkommunen.

Dolket i ryggen

Konflikten på det interne møtet kommer etter at det denne uken har vært bråk rundt regjeringens beslutning om å la 500 personer i samfunnskritiske nøkkelfunksjoner, deriblant Stortingets folkevalgte og regjeringsmedlemmer, gå foran i vaksinekøen.

Flere stortingsrepresentanter uttrykte at de ble satt i en vanskelig skvis i det som er blitt en betent politisk sak, fordi det blir opp til hver enkelt representant å si ja eller nei til å bli prioritert i vaksinekøen, ifølge VG.

En av de sterkeste kritikerne var partiets helsepolitiske talsperson Sveinung Stensland. Han skal ha følt seg dolket i ryggen av Høies vaksine-nei, ifølge TV 2. Stensland har selv sagt klart ja til tilbudet om vaksine denne uken.

– Jeg kommenterer ikke fra gruppemøter, verken nå eller i fremtiden, sier Stensland til NTB.

Høie vil ikke kommentere

Kanalen navngir også stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen, parlamentarisk leder Trond Helleland, lederen av Høyres kvinnenettverk Guro Angell Gimse, samt stortingsrepresentantene Helge Orten og Stefan Heggelund som noen av kritikerne.

Høie skal ifølge de anonyme kildene ha forsvart sin beslutning på møtet, men han vil ikke kommentere saken offentlig.

– Hva som blir sagt på Høyres gruppemøter er et internt anliggende. Vi kommenterer ikke påstander fra VGs anonyme kilder, skriver Høie i en sms til avisa.

Ingen andre av deltakerne på møtet har kommentert saken åpent. Statsminister Erna Solberg (H) var ikke til stede på møtet.

Publisert:

Korona-viruset

  1. Apoteker er tomme etter vold­som på­gang etter hurtig­tester

  2. – Dette påvirker alt fra husleie til hvilke julegaver jeg har råd til å kjøpe

  3. Koronautbrudd i Tottenham – åtte spillere smittet

  4. Helsedirektoratet snur om koronapass. Mener det ikke bør brukes.

  5. 46 færre smittede på Nord-Jæren

  6. Slik kom omikron til Norge med reisende. Deretter skjedde alt lynraskt

  1. Korona-viruset
  2. Koronaviruset