Ja takk til asfalt i Arboretet

Daglig leder i Rogaland Arboret, John Livar Lima, vil mer enn gjerne ha asfalt på en av turveiene gjennom Arboretet.

Publisert: Publisert:

Frp, Ap og Sp vil bruke 2 millioner kroner på asfalt og belysning på denne strekningen fra Sviland, inn i Arboretet og over til det nye rulleskianlegget i Melshei. Foto: Pål Christensen

 • Julie Teresa Olsen
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Vi har ingen problemer med at denne vegen blir asfaltert. Det vil avhjelpe problemene med avrenning og ødelagte partier i vegen. Stadig mer nedbør gir oss store utfordringer, sier Lima.

Han snakker om turveien Svilandsholane, en vei som går fra Sviland skole, gjennom deler av Arboretet og over til Melsheiveien.

Kartet viser vegen og skogpartiet som skal asfalteres mellom Sviland og Melsheiveien. Foto: Google Maps

– Men det betyr ikke at vi har planer om å asfaltere flere veier i Arboretet, understreker han.

Ba om lys, ikke asfalt

I forrige formannskapsmøte foreslo posisjonspartiene Ap, Sp og Frp å omdisponere 2 millioner kroner av regjeringens tiltakspakke til lys og asfalt på turvegen gjennom Arboretet.

Asfaltering av vegen vil blant annet bidra til at Blink-festivalen kan legge langløpet sitt om det nye rulleskianlegget i Melshei.

Erlend Kristensen i Miljøpartiet reagerte kraftig på at flertallspartiene kom med et slikt forslag kun to uker etter at de latterliggjorde MDG sitt forslag om å asfaltere turstier i Melshei. Hensikten var å bedre trafikksikkerheten for mye trafikanter som skal bruke det nye rulleskianlegget.

Leidulv Harboe, leder i Sviland bydelsutvalg, er glad for at vegen endelig får lys.

– Vårt primære mål har vært å få lys langs vegen slik at folk på Sviland kan ta beina fatt fremfor å kjøre bil når de skal på tur i Melshei og Arboretet, sier Harboe.

Han har ikke vært forkjemper for asfalt, men synes det det er greit så lenge vegen får lys.

Grunneier fornøyd

– Det er Blink-festivalen og de som holder på med rulleski som ønsker asfalt. Normalt så asfalterer vi jo ikke en turveg, men så lenge vi får lys, er vi fornøyd, sier Harboe.

Grunneier Rudin Aarre Myklebust eier deler av den private vegen. Han synes det er bra at vegen blir tilrettelagt med lys for turgåere og asfalt for rulleskiløpere.

– Det er fantastisk at det endelig kommer lys slik at barna kan gå langs en trygg vei. Vi er også positive til asfalt slik at flere kan bruke vegen. Det viktigste for oss er at den ikke åpnes for gjennomgangstrafikk, sier Myklebust.

Rådmannen hadde satt av penger til sykkel-og gangveg fra Høyland kirke og opp til det nye rulleskianlegget, men posisjonen valgte å omprioritere pengene.

Stavanger Turistforening ønsker ikke å kommentere saken.

Les mer:

Publisert:

Les også

 1. Miljøpartiet De Grønne ønsker ikke å asfaltere alle stiene i Melsheia

Mest lest akkurat nå

 1. Letemannskap kom til tom hytte

 2. Storkunde vraket Polen for utslippskutt på Ålgård

 3. Miljøarbeider dømt for å ha misbrukt pasient

 4. Kvifor har hytteeigaren rett til å klage på dette naustet?

 5. New York Times: Avslører hittil ukjent Trump-bankkonto

 6. I helgen åpnes Domkirken. Da kan du speide etter beinrester, tenner og kistekanter.

 1. Erlend Kristensen