Godt år for Bate boligbyggelag i 2016

For 2016 leverer Bate et resultat før skatt på over 50 millioner kroner. Det er 35 millioner kroner mer enn i 2015. Nå vil de ekspandere.

Publisert: Publisert:

- Vi er godt fornøyd med at vi klarer å vokse, og få lønnsomdrift i et elendig marked, sier administrerende direktør i Bate, Paul Boxill. Bildet er fra 2010. Foto: Pål Christensen

  • Joachim Voll
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det skriver Bate i en pressemelding.

Administrerende direktør i Bate, Paul Boxill, er henrykt over fjorårets resultater.

– Vi er meget fornøyde med at vi klarte å vokse og få mer lønnsom drift i et elendig marked. Når vi har klart å komme oss gjennom 2016 med et godt resultat, kan vi klare det meste, forteller Boxill i pressemeldingen.

Til tross for et stagnert boligmarked i Stavanger-regionen, ligger Bates resultater på samme nivå som andre sammenlignbare boligbyggelag i andre deler av landet, ifølge Boxill.

Les også

Rekordmange vart medlem i Bate

Vil ekspandere

Han tror ikke at boligmarkedet i Stavanger-regionen vil komme seg betydelig opp igjen før 2018. Men Boxill ser muligheter til å ekspandere i 2017. 100 nye bygninger, fordelt på fem ulike prosjekter i Sandnes, Stavanger og Randaberg, er planlagt påbegynt i løpet av 2017.

– Den økte aktiviteten fører til at vi, etter to år med innstramming og omorganisering, i løpet av året kan ansette tre til fem nye medarbeidere og ruste oss enda bedre for en ny tid, sier Boxill.

Forbedret drift og salg

Bate boligbyggerlag peker på nye arbeidsprosesser, økt salgsaktivitet og digitalisering som årsaker til resultatene. Forbedret drift og salg av Bates eiendom på Løkkeveien trekkes også frem som en viktig årsak til de forbedrede resultatene for fjoråret.

Egenkapital øker

For 2015 leverte Bate et resultat før skatt på 15 millioner kroner. For 2016 vil resultatet være på over 50 millioner kroner, ifølge boligbyggelaget selv. Egenkapitalen i Bate er nå på nærmere 400 millioner kroner, en økning på omtrent 320 millioner kroner i løpet av de siste seks årene.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Slik gikk det da kommunen dro på byen for å sjekke om korona-reglene ble fulgt

  2. Ektepar viste fram hytta i en boligreportasje - nå må de fjerne brygge og strand

  3. Børsen: Han spilte sin beste Viking-kamp

  4. Drømmescoring senket Viking på overtid

  5. Nattemørket er truet – på tide å gjøre noe med det

  6. – Forholdet har aldri vore betre enn no

  1. Boligmarkedet
  2. Vestlandsregionen