Hodne mot Løgnaslaget berammet i Stavanger tingrett

Frisør Merete Hodne har tatt ut søksmål mot Løgnaslaget. Saken er berammet til Stavanger tingrett 8. mars.

Løgnaslaget må møte Merete Hodne i Stavanger tingrett 8. mars. Rettsmøtet starter klokka 09.00.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Tre timer er satt av til rettsmøtet mellom Merete Hodne og Løgnaslaget ved Dag Shcreiner, Per Inge Torkildsen og Rune Andersen. Hodne, som ble landskjent som følge av den mye omtalte Hijab-saken, saksøker Løgnaslaget på grunn av ett ord i en av sketsjene i «Løgnasevangeliet».

«Nazifrisør»

Det er ordet «nazifrisør» Hodne reagerer på. «Løgnasevangeliet» som er trioen i Løgnaslagets ferskeste revy, hadde premiere i Stavanger i oktober i fjor. Hodne ble tidlig klar over at hun i et av numrene ble omtalt som «nazifrisør», men at hun først flere måneder senere bestemte seg for å sette ned foten.

Les også

Fornuften - Frisøren 1–0

Les også

- Stor forskjell på revy og Dagsrevy

– Jeg var på en fest da jeg første gangen hørte om revyinnslaget der jeg omtales som «nazifrisør». Det syntes jeg var drøyt, men gjestene sa at innslaget var morsomt ment, og at jeg ikke måtte ta det så høytidelig, sier Hodne.

Tidligere denne måneden ble revyen spilt i Kristiansand. Kort tid etter fikk frisøren en epost fra en mann, som mente at hun ikke måtte finne seg i ordbruken.

Hodne "lovet" å saksøke Løgnaslaget om de ikke fjernet ordet "nazifrisør" fra revyinnslaget.

– Nå kjenner jeg at jeg har fått nok, sa Hodne til Aftenbladet.

Videre gjorde hun det klart at hun kom til å saksøke Løgnaslaget om de ikke fjernet ordet «nazifrisør» fra innslaget.

Ble ikke gjort

Merete Hodne ble dømt både i Jæren tingrett og i Gulating lagmannsrett for å ha nektet en kvinne med hijab – Malika Bayan – adgang til frisørsalongen Hodne driver i Bryne sentrum. Den mye omtalte frisøren har nå anket lagmannsrettens dom til Høyesterett.

Les også

Beste Løgnaslaget-revy på lenge

Les også

Merete Hodne anker til Høyesterett

– Det er viktig for meg ikke å være dømt for diskriminering, når jeg kjemper mot diskriminering, sa Hodne den gangen.

I en epost til produsent Pål Mangor Kvammen ba Hodne om at ordet «nazifrisør» ble fjernet fra revymanuset.

Malika Bayan, som for kort siden valgte å ta av seg hijaben, ble i lagmannsretten beskyldt for å ha fremprovosert episoden hvor hun ble nektet adgang i Hodnes frisørsalong. Dette nekter hun for på det sterkeste.

«Det er greit å gjøre narr av meg. En offentlig person må tåle litt. Det er derimot IKKE greit å omtales som NAZIFRISØR. Jeg kan ikke under noen omstendigheter godta dette. Blir ikke mitt ønske ivaretatt, kommer min advokat til å settes på saken. Dette ser jeg på som et veldig alvorlig overtramp mot meg personlig.», skrev hun i eposten.

Les også

Vi fulgte rettssaken mot Merete Hodne

Les også

Hvis det finnes en pris til hijabens fremme, bør den tildeles Merete Hodne

Ordet ble ikke fjernet.

Uønsket oppmerksomhet

Hodnes advokat, Linda Ellefsen Eide, sier til Aftenbladet at denne saken oppleves som mye verre for hennes klient enn den såkalte «hijab-saken».

– Hun opplever å bli fremstilt med holdninger som hun ikke står for. Dette kan ikke min klient leve med. Det oppleves veldig sårt for henne. Min klient driver en frisørsalong hvor alle skal føle seg velkomne, sier Eide.

Advokat til Løgnaslaget, Brynjar Nielsen Meling, skriver følgende i en tekstmelding:

«Man har registrert at motparten har søkt medienes søkelys i denne saken. Det gjør ikke mine klienter i Løgnaslaget. De trives i rampelyset, og setter vanligvis pris på såvel blitzlampene som hederlig omtale, men de ønsker ikke å gi denne frisøren oppmerksomhet i hennes sak.»

Publisert: