Rådmannen vil legge ned barnehagen. Nå er de klar for kamp

Rådmannen foreslår å legge ned Bamsefaret barnehage, avdeling Ulsberget. FAU gjør seg klare til kamp.

Fire av de seks medlemmene i FAU for Bamsefaret barnehage, avdeling Ulsberget. Carolina Fredriksen-Vollen, fra venstre, Nina Berg, Ingvild Kommedal og Trine Forus Jakobsen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Torsdag morgen gikk det ut epost til foreldre med barn Bamsefaret barnhage avdeling Ulsberget, og fire andre barnehager i Stavanger. Eposten informerer om at rådmannen i Stavanger foreslår å legge ned 205 barnehageplasser i fem barnehager fra høsten 2018.

Torsdag kveld har FAU i Bamsefaret barnehage, avdeling Ulsberget, samlet seg for å ta opp kampen mot forslaget.

– Vi kommer til å kjempe for barnehagen vår. Vi har gode argumenter, så vi kommer til å dra på bystyremøtet på mandag, sier Nina Berg, leder for FAU.

– Barna våre er trygge her. Både på personalet, huset og uteområdet, sier nestleder i FAU, Trine Forus Jakobsen, før hun legger til:

– Uteområdet består også av naturlig terreng som er bra for barnas utvikling. De blir motorisk sterke av å leke i fjellet her.

Les også

Fem barnehager foreslås nedlagt i Stavanger

Vil ikke søke seg ned

Foreldre med barn i Bamsefaret barnehage, avdeling Ulsberg har fått beskjed om at de får være med på å søke om hvilken barnehage de ønsker seg til, og at man kommer til å prøve å bevare vennskap i det barna fordeles til nye barnehager. Dersom Ulsberget legges ned.

– Det er rart å skulle søke seg til en annen barnehage når barna våre er i en barnehage som er i toppen av foreldreundersøkelsene. Det er venteliste for å få ha barn her, sier Ingvild Kommedal.

– Dette er den eneste barnehagen som ligger på Ulsberget, med tilknytning til nærmiljøet. De fleste går hit når de leverer og henter barna, sier Carolina Fredriksen-Vollen.

FAU er opptatt av at muligheten til å gå med barna til barnehagen blir borte.

– Det ser nærmed ut på flyfoto, men det vil ikke være mulig å gå med barna til noen av de alternative barnehagene, sier Fredriksen-Vollen.

– Det blir langt å kjøre også. Vi kommer til å måtte kjøre rundt, altså ned på hovedveien, gjennom rushtrafikk, for å hente og levere, sier Jakobsen.

Veien videre

Noe av det første FAU har planlagt å gjøre, er å samle foreldregruppa, for å finne konkrete tiltak i kampen videre. De er trygge på at kamplysten er stor.

– Foreldre har tatt kontakt så fort de fikk nyss om dette. Tilbakemeldingen er klar. Vi er klare til kamp, sier Jakobsen.

FAU håper kampen vil føre til mer stabilitet for barna.

– Dersom forslaget blir vedtatt, vil de som er nest eldst nå, måtte oppleve to år med endringer. Først ny barnehage, nye ansatte, nye barn og rutiner. Når de blir kjente og trygge i ny barnehage skal de videre på skolen, sier Berg.

Kommunalstyret for oppvekst skal ta stilling til forslaget fra rådmannen 1. november.

Publisert: