Ålgård-dødsfallet: 29-åring erkjenner drap

ÅLGÅRD: 29-åringen som ble pågrepet 14. august siktet for drapet på en 26 år gammel mann fra Ålgård, har under avhør erkjent drap.

En av de to drapssiktede i Ålgård-saken erkjente mandag skyld.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Politiadvokat Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt opplyser overfor Aftenbladet at 29-åringen erkjenner å ha drept 26 år gamle Kjetil Kilen Aase.

Les også

Mener at drapssiktet byttet fluktbil på vei til skjulested

- Av hensyn til etterforskningen går jeg ikke nærmere inn på siktedes forklaring. Vi mener det fortsatt foreligger bevisforspillelsesfare i saken, som fremdeles etterforskes for fullt, sier Berge.

Onsdag morgen har det ikke lyktes Aftenbladet å komme i kontakt med 29-åringens forsvarer, advokat Christine Braastad Orre.

Venter på rapport

Politiadvokat Berge viser blant annet til at 29-åringens medsiktede, en 21 år gammel kvinne, fremdeles ikke har gitt noen forklaring. 21-åringen, som er innlagt på en psykiatrisk institusjon, ble forsøkt avhørt i forrige uke. Dette avhøret ble imidlertid avsluttet etter kort tid.

Politiet venter også på den endelige obdusjonsrapporten.

- Vi har fått signaler om at denne ikke kommer denne uka heller, sier Berge, som er påtaleansvarlig politiadvokat i saken.

Fengslingsforlengelser

Det var lørdag 12. august at Aase ble funnet død i en omsorgsbolig på Ålgård. Den drapssiktede kvinnen ble pågrepet etter kort tid, og fremstilt for varetektsfengsling mandag 14. august. Hun ble fengslet for en periode på to uker.

28. august ble fengslingen forlenget med fire uker. Hun er underlagt brev- og besøksforbud i hele perioden. Kjennelsen er unntatt offentligheten.

Politiadvokat Lars Ole Berge.

Også 29-åringen, som nå erkjenner skyld, vil bli begjært videre fengslet. Ifølge Jæren tingrett skjer dette onsdag 13. september.

Begge de drapssiktede har motsatt seg fengsling.

Flere siktede

I tillegg til de to er en 21 år gammel mann siktet for bevisunndragelse saken. Politiet mistenker at det var han som kjørte 29-åringen bort fra omsorgsboligen.

Forrige uke ble det klart at ytterligere to personer, en 29 år gammel kvinne og en 43 år gammel mann, er siktet i saken.

Det var hjemme hos kvinnen den drapssiktede mannen ble funnet natt til mandag 14. august. Politiet mener at 43-åringen kjørte drapssiktede hjem til kvinnen.

Planlagt?

Ifølge politiet ble den drapssiktede 29-åringen kjørt bort fra omsorgsboligen av 21-åringen. En plass på Ålgård skal det så ha skjedd et bilbytte, før 43-åringen kjørte ham videre. To døgn senere ble han funnet av politiet.

LES OGSÅ: Ålgård-dødsfallet: Tre personer siktet. Den tredje personen (29) pågrepet natt til mandag

Politiadvokat Berge ønsker ikke å kommentere om politiet mistenker at drapet var planlagt, og om bilbyttet i tilfelle styrker en slik mistanke.

- Det jeg på nåværende tidspunkt kan si er at alle sider av hendelsen som vi har avdekket øker vår forståelse av hendelsesrekken, sier han.

Publisert: