Dette kan gi fengsel

Sandnes-kvinnen Annette Obrestad kan fortsatt risikere straff dersom hun utøver yrket sitt i Norge. I mars arrangeres poker-NM — i Dublin.

Publisert: Publisert:

Sandnes-kvinnen Annette Obrestad under en turnering i Las Vegas i 2008. Foto: Anders Minge

  • Atle Andersen
iconDenne artikkelen er over syv år gammel
Les også

Frp og V vil oppheve pokerforbud

For et par år siden var det to menn fra Askøy som fikk politiet på døren og ble dømt til bøter på 10.000 kroner for å spille poker. Hele potten på 19.800 kroner ble beslaglagt. Det er neppe her politiet setter inn alle ressursene sine, men du kan faktisk risikere straffeforfølgelse om du er for ivrig med «royal straight flush» og andre gode hender. Strammerammen er fengsel i tre måneder.

Poker-spillere reagerer

Etter at Annette Obrestad sluttet skolen som 18-åring, har Sandnes-kvinnen spilt på heltid. Hun vant 11 millioner kroner i London, og ble den yngste vinneren noensinne i verdensserien i poker. De siste årene har hun bodd store deler av året i Las Vegas, hvor poker spilles med den største selvfølgelighet.

— Lovverket er helt tåpelig ettersom det er så lett å spille uansett, sier Stavanger-mannen Dag Martin Mikkelsen, som tidligere spilte fulltid i flere år og som blant annet vant 5,2 millioner kroner under en turnering i Monte Carlo. Nå driver han to skobutikker i distriktet og er ikke like aktiv som før. Sist turnering han deltok i var VM i Las Vegas i sommer

— Myndighetene burde heller legalisere og kontrollere poker-spillet i stedet for å forby det. Det spilles jo klubber rundt omkring, sier Mikkelsen.

Uoffisielle klubber i distriktet

Også i Stavanger-regionen spilles poker. Aftenbladet var i går i kontakt med flere som er aktive i en lokal klubb - selv om de foretrekker begrepet «vennegjeng». De spiller tre ganger ukentlig på ulike steder på Jæren og i Stavanger. Disiplinen er Texas hold’em, og innsatsen er 200 kroner tirsdag, 500 kroner torsdag og 100 kroner fredag.

— Vi føler oss ikke akkurat kriminelle. Dette er uskyldig moro for noen få hundrelapper. Det er ikke særlig dyrere enn å gå på kino, sier en av de aktive som ønsker å være anonym. Aftenbladet ble også kontant avvist da vi spurte om å overvære en av turneringene.

— Politiet har sikkert viktigere ting å gjøre, men vi ønsker ikke å provosere noen med dette. Helst skulle jeg ønske at du ikke skrev om oss, sier en annen pokerspiller som anslår at de er mellom 15 og 50 menn som spiller med ujevne mellomrom.

NM i Dublin

Det er ingen av disse som kommer til å delta på helgens «freeroll» poker-NM - altså uten bruk av penger.

— Dette er bare en leketurnering og et tullearrangement, sier en pokerspiller, som derimot kjenner til at 15-20 lokale spillere planlegger å delta på det «ordentlige» norgesmesterskapet som av juridiske årsaker blir arrangert i Dublin denne våren.

— At vi arrangerer NM i Irland, viser jo idiotiet i dette.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Barnehage­ansatt i Stavanger testet negativt på korona på andre test

  2. – 1. mars tok ekskona mi, Janne, livet sitt. Knappe to uker etter kom korona­pandemien

  3. Slik blir høstens skole­hverdag på barne­skole, ungdoms­skole og videre­gående skole

  4. Kvernevik: Mann i 40-årene pågrepet etter å ha truet nabo

  5. Koronasmitte på Fjord Line-båt

  6. På vei til byen på hjemmelaget flåte

  1. Politikk