Stavanger: Vassøyturen

Publisert: Publisert:

Foto: John Petter Nordbø

Kommune: Stavanger

Lengde: 4,3 kilometer. Én vei.

Varighet: 2 timer

Båten tar deg trygt til kaia på den mangfoldige øya som byr på alt fra lokal sjømat og palmesus til frisk luft og variert natur. Her ute går tiden litt saktere og du finner fort roen langs Nordstrandveien før du tråkker ut på snirklete stier i lyngheia. Du passerer flyttblokken som isens utrolige krefter plasserte her og følger sjøkanten sørover i tidvis ulendt terreng.

Små idylliske viker og svaberg leder deg mot badevika Peisaren som inviterer til en rast og kanskje en dukkert. Gjennom den frodige dalen i sør med eiketre og gammel slåttemark, før du får et panoramablikk mot byen på sydspissen. Over Regeberget og ned til Makkavågen der brisling ble lagt i boks, forbi den gamle skolestua fra 1902 og vår minste brannstasjon.

Vassøy skole hever stolt sin fane med måke i skjærgård foran bru. Og mens du venter på returbåten, rekker du en runde inn bak skolen og rundt Torvmyrå. Du finner spor etter en jernalderboplass og øyturen avrundes med synet vannløpere og lekne øyenstikkere over det nyrestaurerte tjernet.

Turen er en av 52 hverdagsturer i Stavanger - et samarbeid mellom park og vei i Stavanger kommune og Stavanger Turistforening.

  • Sjekk turen og turkart på ut.no.
Publisert:

Turtips - Stavanger

  1. Stavanger: Hillevågsturen

  2. Stavanger: Sørmarkaturen

  3. Stavanger: Boganesturen

  4. Stavanger: Tastaturen

  5. Stavanger: Madlasandnesturen

  6. Stavanger: Austre Åmøyturen

  1. Turtips - Stavanger
  2. Stavanger
  3. Vassøy