Stor pågang etter vaksine mot hjernehinnebetennelse

Stavanger kommune setter fart på arbeidet med å vaksinere elever i videregående skole mot hjernehinnebetennelse.

Publisert: Publisert:

Vaksinasjonen av elever ved St. Olav begynner allerede fredag, opplyser konstituert helsesjef Marit Anda i Stavanger kommune. Foto: Kristian Jacobsen

Mange har henvendt seg til Stavanger kommune om vaksinasjon etter at en 18 år gammel elev ved St. Olav videregående døde av smittsom hjernehinnebetennelse denne uken.

Onsdag var beskjeden fra Stavanger kommune at vaksinasjonen av 5000 elever i videregående skole ville gå som planlagt, og at den ikke ville bli framskyndet som følge av det tragiske dødsfallet.

Les også

Jenta døde få dager før Stavanger starter omfattende vaksinering

Det var da fremdeles et åpent spørsmål nøyaktig hvilken type hjernehinnebetennelse som rammet St.Olav-eleven.

– Torsdag formiddag fikk vi melding fra SUS om at de har fastslått dette, og at det dreier seg om en type meningokokker som dekkes av den vanlige vaksinen. Vi starter derfor med vaksineringen ved St. Olav allerede fredag, sier konstituert helsesjef Marit Anda i Stavanger kommune.

Les også:

Les også

Tilbyr antibiotika til St. Olav-elever

– Når regner dere med å være ferdig med vaksineringen av elevene i videregående?

– Det er vanskelig å si nøyaktig. Jeg tror ikke vi blir ferdige innen årsskiftet, men vi får på plass en egen prosjektmedarbeider 12. desember som skal jobbe med dette framover. Vi er allerede godt i gang , da med særlig prioritet på 3.- klassingene, som skal være russ til våren.

Torsdag var vi på Steiner-skolen. Fredag er det en klasse fra Hetland, som skal ut på en klassetur, som skal vaksineres. Vi har satt av tider for flere skoler, mens vi ennå venter på tilbakemelding fra andre , sier Anda, som melder om stor pågang til smittevernkontoret de siste dagene.

– Det er klart at vaksinasjonen er noe mange ønsker å få gjort så snart som mulig, sier hun.

– Sandnes kommune var for øvrig ferdig med sitt vaksinasjonsprogram allerede i forrige uke, sier Anda.

Publisert: