Pengene renner inn til lesbisk ektepar

Svært mange vil støtte ekteparet i Sandnes etter at de natt til søndag fikk boligen ramponert og ble sjikanert for sin legning. Tidlig tirsdag morgen er beløpet oppe i over 250.000 kroner.

Slik så det ut i familieboligen etter at uvedkommende hadde vært på besøk og stjålet og ramponert.
 • Andreas Veggeland
  Journalist
 • Janne Hagen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Lykke Kristine Moen ble både sjokkert og provosert da hun fikk vite om innbruddet hos ekteparet på Vatne i Sandnes. Da ekteparet kom hjem natt til søndag, hadde gjerningspersoner stjålet for store verdier fra huset deres. I tillegg var det meste av innbo ødelagt og flere steder var det utført tagging som tydelig viste hva gjerningspersonene mener om beboerne i huset.

– Jeg blir så trist og lei av at det finnes folk i dagens samfunn som er så uvitende og har så mye hat i seg, sier Moen til Aftenbladet. Natt til mandag opprettet hun en innsamlingsaksjon på tjenesten «Spleis» til støtte for ekteparet, som hun også kjenner personlig.

Klokken 22.30 mandag kveld var innsamlingsbeløpet oppe i over 200.000 kroner, og bidragene strømmer stadig på. Flere enn 1200 personer har gitt et bidrag i innsamlingen.

Tirsdag morgen klokken 07.40 var beløpet oppe i over 248.710 kroner. I snitt har folk gitt 170 kroner hver.

Klokken 09.15 er beløpet kommet opp i 257.950 kroner.

Lykke Kristine Moen opprettet innsamlingsaksjonen for det lesbiske ekteparet i Sandnes som fikk huset ramponert og ble utsatt for sjikanerende hærverk.

Overveldende respons

– Det er helt fantastisk at så mange vil være med og vise sin støtte, sier Lykke Kristine Moen. Hun forteller at ekteparet er overveldet over responsen.

– Det er tydelig at det er mange som er enige i at det ikke skal være lov å tenke sånn, og i alle fall ikke gjøre slikt som dette. Vi er tross alt i 2019, sier Moen.

Moen er skuespiller og opprinnelig fra Bergen. Nå for tiden befinner hun seg i Stavanger fordi hun har en av rollene i sommerteateret i Sørmarka Arena. Hun håper at de som står bak innbruddet og hærverket blir tatt og får sin straff.

– Samtidig håper jeg at de får hjelp.

Les også

Kan bli etterforsket som hatkrim

Les også

Forkastelig angrep på homofile

Les også

Familiebolig i Sandnes ramponert og tagget med skjellsord

Støtte og hjelp

Ifølge beskrivelsen på innsamlingsaksjonen skal pengene gå til «støtte, hjelp, mat, nye møbler, håndverkere, etc - kort sagt; hva de enn måtte trenge i en så vanskelig stund».

– Selvfølgelig vil mye bli dekket av forsikringen, men de innsamlede midlene vil gå til å dekke det som eventuelt ikke dekkes. I tillegg kan det bli aktuelt å bruke pengene på at de skal få komme seg litt bort fra dette, avslutter Moen. Hun mener at en vanskelig kan forestille seg hvordan det er å bli utsatt for noe slikt.

Støtteerklæringer

En rekke av giverne i innsamlingsaksjonen har også kommet med støttemeldinger til familien:

Jeg klarer ikke å tenke meg hvor forferdelig dette må være for dere. Sender dere masse kjærlighet og gode tanker - Julie Yri
Jeg støtter opp om dere fordi alle har rett til å velge hvem man ønsker å elske. Ignoranse og pøbler vinner ikke når samhold er sterkere - Monica OH
Heilt utruleg oppførsel. Håpar det går bra med dykk - Håkon Hole Lønning
I en så vanskelig stund, må dere ikke glemme at de alle fleste mennesker i dette landet støtter dere, og heier på dere og kjærligheten, uavhengig kjønn, legning, etnisitet og politisk standpunkt - Julie Kildahl

Støtte fra Ropstad og Skei Grande

Sandnes-familien har også fått støtte fra flere sentrale politikere i regjering, skriver Aftenposten.

Først ut var barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) som mandag formiddag uttrykte på sin Facebook-profil at hendelsen er «totalt uakseptabel»:

– Ingen skal møte et ramponert hjem på grunn av hvem de er, eller hvilket flagg de flagger med.

KrF-politikeren legger til at han er «glad for at politiet tar saken alvorlig».

Også Trine Skei Grande (V), kultur- og likestillingsminister har brukt sosiale medier for å erklære sin støtte til ekteparet. Det gjør hun ved å legge ut bilde med regnbueflagg på sin Facebook-profil, og skriver følgende:

– Alle skal føle seg trygge i eget hjem og fri til å være den de er, uten å få huset sitt endevendt og tagget ned. Fullstendig uakseptabelt.

Publisert:
 1. Tyveri og innbrudd
 2. Politiet
 3. Tagging
 4. Sandnes
 5. Mye lest

Mest lest akkurat nå

 1. Slik fikk Lars Berland helikopteret sitt hjem fra Guate­mala til Strandgata

 2. Lagde sine første donuts hjemme i karantene. Det har blitt million­butikk

 3. Nå stenger de Gamlingen igjen: – Veldig kjedelig

 4. Politiet tror motor­sykkelen kjørte i bilen bak­fra

 5. Alle fikk korona­penger. Alle gikk med over­skudd. Bare én betalte tilbake

 6. Rogaland topper fylkes­statistikken i TV-aksjonen