Dette er rogalendingenes taxfreefavoritter

Fergeselskapet Fjord Line har kartlagt nordmenns taxfree-handel så langt i år. – Ikke overraskende er sjokolade og kjøtt godt representert på topplistene, sier sjefen for Fjord Lines butikker ombord.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Mange velger å ta seg en tur innom Fjord Lines taxfree-butikk når de reiser med Fjord Line til Danmark.

Nå offentligjør Fjord Line hvilke varer det selges mest av i butikkene på MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord som seiler mellom Stavanger og Hirtshals.

Kjøtt og norsk sjokolade

Så langt i år er det ingen tvil om at det er kjøtt rogalendingene er ute etter når de handler mat i taxfree-butikkene.

– And, kylling og bacon er de matvarene vi selger absolutt mest av på rutene fra Stavanger, forteller Wenche Edvardsen, sjef for alle butikkene på Fjord Lines skip.

Mer indrefilet på Østlandet

Det finnes riktignok forskjeller mellom rutene. Det selges blant annet vesentlig mer indrefilet av okse mellom Sandefjord og Strømstad enn på linjene fra Vestlandet og Langesund. Utvalget fra Sandefjord er også større enn på de andre linjene, noe som forklarer forskjellene.

I tillegg får de reisende også kjøpt leker, klær, interiørprodukter, parfyme og kosmetikk i Fjord Lines taxfree-butikker.

– Når det gjelder søtsaker er det Nidar Smash som topper listen, mens Freia Melkesjokolade er mest populært på vår rute mellom Sandefjord og Strømstad, sier Edvardsen.

Sjokolade er populært å kjøpe på taxfree.

Få salgsoverraskelser

Deodorant, dusjolje og lotion er mest populært blant sortimentet innen parfyme og kosmetikk. Salgstallene kommer ikke som noe sjokk på taxfree-sjefen.

– Vestlendingenes taxfree-vaner er relativt stabile fra år til år og det er stort sett de samme varene som vi selger mest av. Likevel ser vi blant annet at salget av sigaretter har gått ned de siste årene, sier Edvardsen.

Øl og brennevin fremfor vin

Når det gjelder alkohol er det øl og brennevin som dominerer salget. Ingen av topp fem-produktene er viner.

– Vi må faktisk et stykke nedover på listen over varene som vi selger mest av før vi finner et vinprodukt, sier Edvardsen.

Det er også ting som tyder på at vestlendinger har andre preferanser enn østlendinger.

– Det mest solgte alkoholproduktet på våre to skip som seiler fra Stavanger er Baileys. På ruten mellom Strømstad og Sandefjord får ikke Baileys plass på topp ti-listen, avslutter hun.

Taxfree-salget på MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord (01.01.2019-31.08.2019) 

ALKOHOL 

1. Bail Irish Cream 17% 1L 

2.Carlsb Green 0.33L 

3. Jaegerm 35% 1L 

4. Heineken beer 0.33L 

5. Absolut Vodka Blue 40% 1L 

MAT:

1.Bacon Sliced 1kg  

2.Duck Confit 4/5 Legs 1240g 

3. Kyllingebrystfilet 2kg 

4. Bacon 3-pk

5. Andebryst 2 pk 340-380g 

GODTERI:

1.Nidar Smash Gul.200g 

2. Chup Mega Chups 

3. M&M's Pnt.Pch.440g 

4. Toffifee 400g 

5. Freia Melkesjokolade 

PARFYME OG KOSMETIKK 

1. Biotherm Pure Deo Roll Trio 

2. Biotherm H. Body Care Deo Trio 

3. Biotherm Lait Corporel Body Mi 

4. L'Occitane Almond Sh. Oil 500 

5.Clarins Body Care MoistureMilk

Om Fjord Line

Fjord Line ble grunnlagt i 1993 og er i dag Norges nest største fergerederi i internasjonal passasjer- og godstrafikk mellom Norge, Sverige og Danmark med en markedsandel på 21%. Selskapet har fire skip, opererer på fem fergeruter, sysselsetter rundt 700 årsverk og transporterer årlig i underkant av 1,4 millioner passasjerer. I tillegg til passasjertrafikk tilbyr selskapet også frakt av nyttekjøretøy og gods.

Publisert: