Høyre-politiker Odd Jo Forsell er død: Han hadde en fantastisk humor og var en god lagbygger

Advokat og høyrepolitiker Odd Jo Forsell døde tirsdag etter en periode med sykdom. Politikervenner beskriver en varm politiker og et raust medmenneske.

Odd Jo Forsell var kjent advokat og høyrepolitiker i Stavanger. Han ble 57 år gammel.
 • Julie Teresa Rege Olsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Forsell døde av kreft, 57 år gammel.

Den kjente høyrepolitikeren har hatt flere tunge verv i Stavanger Høyre, blant annet som leder av partiet. Han har vært medlem av Stavanger bystyre i flere perioder, første gang i perioden 1991 til 1995. Han satt også i bystyret for inneværende periode.

Til daglig jobbet han som advokat i Stavangeradvokatene. Forsell var også styreleder i Rogaland brann og redning IKS.

– Han var veldig flink til å ta vare på oss andre i partiet og han hadde en helt spesiell omsorg for dem rundt seg. I dag tenker jeg først og fremst på kona hans Hjørdis og barna, sier stavangerordfører Christine Sagen Helgø.

Hun vil også gjerne trekke frem Forsell sitt store engasjement for trehusbebyggelsen i Stavanger.

– Han var en stor forkjemper for å ta vare på trehusbyen og han var opptatt av å beholde identiteten til Stavanger. Han døde så altfor tidlig, dette er bare veldig trist. Han vil bli dypt savnet, sier Sagen Helgø.

– Utrolig tungt

Flere partikolleger minnes Forsell som en dyktig og engasjert politiker.

– Han kjempet til det siste og ville gjerne være med videre i politikken. Odd Jo var en kar vi alltid kunne stole på. Det er utrolig tungt å miste noen du er så glad i, sier Kristen Høyer Mathiassen, som har vært partikollega med Forsell i nærmere 30 år.

Odd Jo Forsell (t.v), Christine Sagen-Helgø, John Petter Hernes, Eli Aga og Kristen Høyer Mathiassen jubler under Høyres valgvake i 2015.

– Dette er et stort tap for partiet. Han var en mann vi kunne ringe morgen, middag og kveld, og vi visste alltid hvor vi hadde ham. Men i dag går våre tanker først og fremst til kona Hjørdis og ungene, sier Høyer Mathiassen.

Lagbygger

Forsell har hatt en rekke tillitsverv som folkevalgt i Stavanger, blant annet som tidligere medlem av kommunalstyret for byutvikling, kommunalstyret for tekniske driftstjenester, kommunalstyret for skole og barnehager, leder av ligningsnemnda, medlem av overligningsnemnda og leder av skatteutvalget.

Også leder i Rogaland Høyre, Elin Schanche, minnes en god partikollega.

– Han kommer til å bli dypt savnet i Høyre. Odd Jo var en grundig og dyktig politiker som satte seg veldig godt inn i sakene. Han hadde en fantastisk humor og var en god lagbygger. Jeg kjente han som et varmt menneske som virkelig brydde seg om andre, sier Schanche.

Hel ved

Leif Arne Moi Nilsen (Frp) har sittet i bystyret sammen med Forsell i en årrekke, og er preget av dødsfallet.

– Det første som slår meg er hel ved. Han var et godt menneske, en smart mann og var utrolig rettferdig. Han hadde en egen evne til å skryte av andre, som mange andre burde hatt litt mer av. Dette er et stort tap, og forferdelig trist, sier Moi Nilsen.

Ett minutts stillhet

Tirsdag var det ett minutts stillhet under møtet i kommunalstyret for miljø og utbygging. Møtet ble vurdert utsatt, men i samråd med Høyres representanter ble det avholdt som planlagt. Gruppeleder for Venstre Per A. Thorbjørnsen sa noen velvalgte ord om en mann som betydde mye for så mange.

– Det er spesielt å sette et politisk møte, en drøy time etter at vi får melding om at en av våre bystyremedlemmer har gått bort. Det var en sterk opplevelse, men vi fikk markert det på en verdig måte ved starten av møtet, sier Thorbjørnsen.

Mr. Høyre

Thorbjørnsen har kjent Forsell i mange år, og vil minnes en stor Høyre-mann.

– For meg fremstod han som Mr. Høyre. Han var tydelig og vi visste alltid hvor vi hadde Odd Jo i sakene. Han var raus i sin tilnærming, og en særdeles behagelig mann og samarbeide med. Dette er så uendelig trist, og trist for det politiske miljøet og miste en så flott og markant personlighet. Tankene våre, og mine går først og fremst til familien, sier Thorbjørnsen.

Stort hjerte for byen

Varaordfører i Stavanger, Bjørg Tysdal Moe (KrF) beskriver Forsell som en helstøpt politiker.

– Han var alltid godt forberedt på talerstolen, sa det han skulle si, og stoppet der. Det som kjennetegnet Forsell var den politiske samhandlingen og samarbeidet, og han var veldig glad i byen sin, forteller Tysdal Moe.

Leder av Arbeiderpartiet i Stavanger, Kari Nessa Nordtun syns det var trist å høre om Forsells bortgang.

– Jeg husker Odd Jo som et raust og inkluderende menneske, og en dyktig og hardtarbeidende politiker. Odd Jo hadde et stort hjerte for Stavanger, og det viste godt igjen på sakene han jobbet for og fikk gjennomslag for. Tapet av Odd Jo er et stort tap for Stavanger, sier hun.

Les mer:

Les også

 1. Høyre-topp vil begrense forbrukslån

 2. Vil ha politikerne ut av selskapene

Publisert:
 1. Nekrolog
 2. Stavanger
 3. Odd Jo Forsell
 4. Stavanger Høyre

Mest lest akkurat nå

 1. Pøbel: – Synd at mitt verk blir brukt til å fronte andre sine meninger

 2. Tom taper penger på at han fikk hjelp fra Nav. Nå blir saken tatt opp i Stortinget

 3. Du kan jo prøve sjøl å bygge et hus uten spiker, uten sag og uten strøm, og se hvordan bicepsene vokser

 4. Veton Berisha tatt ut på lands­laget: – Dritkult!

 5. Åpnet ny bane - vant 12-0 (!)

 6. Noen glemte at det var fri­gjørings­dag lørdag