Splitter nytt cruiseskip til Stavanger

«Mein Schiff 1» seilte fra verftet i Åbo i Finland i slutten av april og var på et prøvecruise til Oslo sist uke og ble døpt i Hamburg i Tyskland sist fredag.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Søndag la skipet ut på sitt jomfrucruise med betalende passasjerer om bord. Onsdag morgen kommer det inn Byfjorden og besøker Stavanger for første gang.

«Mein Schiff 1» er på 111.500 bruttotonn og er 316 meter langt. Skipet kan ta med 2894 passasjerer og har fire nesten helt like, men noe mindre søsterskip. Alle skipene har vært i Stavanger.

Onsdag kommer «Mein Schiff 1» fra Bergen til Strandkaien i åttetiden. Klokken 19.00 seiler hun videre via København til Kiel.

En time etter at det tyske skipet har lagt til kai, kommer nederlandske «Koningsdam» fra Flåm til Skagenkaien. Skipet er kun to år gammel og er på snaut 100.000 bruttotonn. «Koningsdam» er 297 meter lang og tar opptil 2662 passasjerer. Etter Stavanger går ferden innom Kristiansand og Oslo, før cruiset avsluttes i Amsterdam.

Husk at du kan følge cruisetrafikken via Aftenbladets webkameraer. Du kan se direktebilder fra innseilingen via webkameraene på Tungenes, i Byfjorden og Vågen.

LES OGSÅ:

Publisert: