Vegvesenet: - Forhåpentligvis vil arbeidet i Hundvågkrossen være ferdig i løpet av 2017

Vegvesenet håper Hundvågkrossen skal stå ferdig innen utgangen av 2017. I mellomtiden har de gjort små endringer for å forbedre trafikksikkerheten.

Egil Olsen (H), leder for Hundvåg bydelsutvalg og Jan Kvindesland fra Statens vegvesen møttes for å gå på befaring i Hundvågkrossen. Det førte til små endringer for å forbedre trafikksikkerheten.
 • Ingebjørg Iversen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

I forrige uke dro leder for Hundvåg bydelsutvalg, Egil Olsen, og Jan Kvindesland på befaring i Hundvågkrossen for å sjekke trafikksikkerheten i forbindelse med den midlertidige trafikkavviklingen. Der understreket Olsen at arbeidet ikke kunne ta to år til. Nå sier Vegvesenet at de håper arbeidet vil være ferdig i løpet av året.

Kommunikasjonsrådgiver i Statens Vegvesen, Øyvind Ellingsen, forsikrer om at arbeidet i «Krossen» skal være ferdig lenge før Ryfast åpner i 2019. Han forteller at de håper på å bli ferdige i løpet av 2017.

– Vi ber folk om å være tålmodige. Forhåpentligvis er det ikke lenge igjen før «Krossen» står ferdig.

– Kjempepositivt

Egil Olsen er glad for at det ser ut til at arbeidet skal gå fortere.

– Det er kjempepositivt at det skjer noe. Jeg håper at det presset vi nå legger på situasjonen gjør at de blir ferdig fort.

Vegvesenet skal sette opp skilt i løpet av uken for å markere hvor undergangen er. Det er ikke alle som vet hvor den befinner seg, spesielt ikke de som ikke bor på Hundvåg til vanlig, sier Olsen (H).

– Vi kan ikke gå utifra at alle vet alt.

I tillegg skal de sette opp et hindervarslingsskilt og gjør noe med en sving der det samler seg en del vann, opplyser Ellingsen.

Trygg skolevei

– Det viktigste for oss er trafikksikkerhet for unger. Nå begynner skolen snart og da må vi passe på at de små vet hvor de skal gå, sier Olsen.

Vegvesenet skal ta kontakt med alle skolene for å informere om at veien er endret.

– Generelt skal Vegvesenet informere mer om hva de holder på med, sier Olsen.

LES OGSÅ:

Les også

– Livsfarlig! mener bydelsutvalget. – Tilfredsstillende, svarer Vegvesenet

Les også

Stjålet båt funnet under Strømsbrua

Kontinuerlig arbeid

Ellingsen sier at de har sikret trafikken så godt de kan i den grad det er mulig.

– Vi kan ikke stoppe folk fra å gå der de egentlig ikke skal gå. Vi har prøvd så godt vi kan å få folk til å bruke undergangen. Nå har vi satt i gang ytterligere grep for å få det til.

Han sier at de ikke kan pålegge Risa at arbeidet skal forseres, men at de kontinuerlig jobber for å holde «Krossen» så trafikksikkert de kan.

Han legger til at han er imponert over trafikantene og bilistene i Stavanger.

– Mange steder i Stavanger har midlertidige trafikkavviklinger, men både trafikanter og bilister er flinke til å tilpasse seg. På motorveien, for eksempel, har det ikke vært ett uhell, avslutter han.

Publisert:
 1. Hundvåg
 2. Statens vegvesen
 3. Stavanger
 4. Trafikk
 5. Trafikksikkerhet

Mest lest akkurat nå

 1. Vi strøm­kunder betaler for sosiale reformer SV fikk gjennom i budsjettet. Vil vi det, eller vil vi ha lavere strøm­priser?

 2. 106 nye er smittet i Stavanger - 4 innlagt på SUS

 3. Ryfast skaper vekst, men det spøker for bom­penge­inntektene

 4. Helse­ministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munn­bind­påbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etter­følgelse

 5. Usikker tilstand på Folken-bygget

 6. Ber om tips etter trafikkuhell i Hillevåg