To ut av Sp etter kommunestrid

To kommunestyrerepresentanter melder seg ut av Hjelmeland Senterparti på grunn av Nye Ryfylke kommune, ifølge lokalavisa Strandbuen.

Morten Hetland, til venstre, og Harald Ommundsen vil at Hjelmeland skal bestå som egen kommune.
 • Tor Inge Jøssang
  Tor Inge Jøssang
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Morten Hetland og Harald Ommundsen melder seg ut av Senterpartiet, og blir uavhengige representanter i kommunestyret i Hjelmeland. Årsaken oppgis å være partifellers snuoperasjon i synet på kommunesammenslåing med Strand. Dette skjedde etter at Fylkesmannen i Rogaland anbefalte sammenslåing av Strand, Forsand, og på sikt Hjelmeland.

– Vi kan ikke se hva Hjelmeland kan tjene på en kommunesammenslåing med Strand og Forsand, sa Sp-politikerne til Aftenbladet i november.

Fredag undertegnet Hjelmeland og Strand en intensjonsavtale om sammenslåing. 24. januar skal det være folkeavstemming i Hjelmeland. Deretter blir det endelig avgjørelse i kommunestyrene ved månedskiftet januar/februar.

Hetland og Ommundsen har vært i utakt med partiet i flere saker, men det var kommunesammenslåing som var avgjørende. Beslutningen ble tatt da flertallet i gruppa gikk inn for nye nabosamtaler.

Hetland og Ommundsen påpeker at Sp lover velgerne at Hjelmeland kommune skulle bestå. De kan ikke være med på en snuoperasjon og råder velgerne til å stemme nei til ny Ryfylke-kommune.

Bygda Jøsenfjorden vil melde overgang til Suldal, hvis Hjelmeland slås sammen med Strand.

Publisert:
 1. Strand
 2. Strandbuen
 3. Kommunesammenslåing
 4. Hjelmeland
 5. Ryfylke

Mest lest akkurat nå

 1. Nå kan du få «Regå» i hagen

 2. Ble tobarnsmor med 18 års mellomrom: – Jeg er ikke lenger så skråsikker

 3. Birgitte-saken: Selgere av dameklær krasjet i siktedes bil. Var de fra politiet?

 4. Trump vekker avsky etter minneord

 5. –1800–1900–2000. Solgt!

 6. Mourinho: – Finner ikke ord