Cecilie Bjelland takket ja til jobb i Frankrike

Cecilie Bjelland avslutter et kapittel sentralt i Arbeiderpartiet og følger etter Jonas Gahr Støres fotspor i Paris. Hun vil ikke snakke om hva hun gjør etter neste lokalvalg.

Publisert: Publisert:

Cecilie Bjelland ble av Jonas Gahr Støre takket for innsatsen i sentralstyret under Ap-landsmøtet. Nå skal hun ukependle til og fra Paris. Om hun fortsetter i politikken etter kommunevalget 2019, vil hun ikke si noe om nå. T.v.: Torgeir Micaelsen Foto: Geir Søndeland

 • Geir Søndeland
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Jeg skal være International M&A Lawyer (mergers and acquisitions) på hovedkontoret til Engie i Paris. Det er det samme selskapet som jeg har jobbet for hele tiden, tidligere GDF Suez. Det innebærer at jeg skal være involvert i de store transaksjonene som Engie har i ulike land. Jeg skal være juristen i disse transaksjonene.

– Hva menes med transaksjoner?

– Kjøp og salg av eiendeler samt store endringer, fusjoner, fisjoner.

– Flytter du til Paris?

– Foreløpig blir det ukependling og leilighet i Paris, sier Bjelland til Aftenbladet.

Les også

Cecilie Bjelland trekker seg som gruppeleder

Les også

Aps nye gruppeleder i Stavanger vil bygge bro til sentrum

Ferdig i sentralstyret

Partileder Jonas Gahr Støre roste Bjelland da han lørdag takket for innsatsen i sentralstyret i forbindelse med at hun nå trer ut av partiets mektige organ.

I 2015 og 2016 hadde sentralstyret totalt 30 møter med totalt 185 saker på sakslisten.

– Cecilie har gjort en stor innsats for Arbeiderpartiet og vært et viktig medlem av sentralstyret, men jeg vet også hvilken jobb Cecilie har gjort lokalt, i arbeidet hun har gjort for å fornye og utvikle Ap i Stavanger og Rogaland og vært en tydelig stemme fra Sør- og Vestlandet, sa Støre.

– Hun har vært viktig for våre lokalpolitikere og for oss i Stortinget og alltid en som melder seg på SMS og telefon med de gode observasjonene om hva som skjer rundt i landet. Cecilie, nå har du gjort økten din i sentralstyret, men du vil kunne bli kalt på, og du vil bli kalt på, tror jeg, med all den erfaringen du har, tusen takk for innsatsen, sa han.

Les også

Brede Hangeland blir en del av Team Jonas Gahr Støre

Foto: Geir Søndeland

Uvisst om Bjelland fortsetter i lokalpolitikken

Bjelland takket endelig ja til stillingen fredag.

– Det som blir fantastisk spennende med dette, er at det er en type stilling der jeg får lov til å kombinere jus, økonomi, forhandlinger, samfunnsforståelse og veldig mye ulikt regelverk, og det synes jeg er kjempespennende. Så det å få lov til å kombinere alle de tingene som jeg har jobbet med så langt, inkludert skatt, det synes jeg er veldig spennende, sier hun.

Den profilerte politikeren varslet sin exit som gruppeleder for bystyregruppen til Stavanger Ap i fjor høst. Kari Nessa Nordtun overtok som gruppeleder.

– Hvordan påvirker dette Cecilie Bjelland i politikken?

– Cecilie Bjelland i politikken har jo endret seg ganske mye, men jeg har fått tillit av velgerne til å representere Stavanger, og det er et ansvar jeg tar veldig alvorlig, så jeg kommer til å fortsette å sitte i bystyret.

– Etter perioden da?

– Det ville vært helt idioti å begynne å snakke om noe som er om to år.

– Men innen ett år så må du fintenke på dette?

– Er det én ting jeg har lært meg, så er det å ta en ting om gangen, og akkurat nå så begynner jeg i ny jobb 2. mai, og så skal jeg gjøre så mye og så godt jeg bare kan. Siden jeg ikke snakker ett ord fransk, så har jeg ganske store utfordringer på flere felt akkurat nå.

– Kanskje få litt tips av Støre, da?

– Kanskje det? Kanskje han er nødt til å komme ned og oversette litt av og til, sier hun muntert.

Preget av Paris-opphold

Støre ankom Paris for studier i 1981. Meningen var at han skulle være der i ett år, men han ble værende i fire.

– Jeg begynte mine studier i politikk, historie og økonomi parallelt med et politisk linjeskifte i Frankrike. Det samme året skiftet også Norge kurs, men motsatt vei, fra Arbeiderpartiet til Høyre. Det ble det franske skiftet som skulle oppta meg mest, det var forandringene her som ble den dagsaktuelle referansen til teorien, det som skjedde i Norge fikk jeg bare med meg stykkevis, skriver Støre i sin egen bok, «I bevegelse».

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Dette blir dyrere i Stavanger neste år

 2. Denne kreftforma er spesielt utbreidd blant menn i Rogaland. Dette kan vere forklaringa

 3. Påvist Covid 19 hos ansatt ved Tau Mek Verksted

 4. Nakstad: – Må gjøre endringer for å få kontroll på pandemien

 5. Dortmund-profil skryter av Haaland-egenskap:– Virkelig enestående

 6. Silje rydder bare et kvarter hver dag. Likevel er det strøkent. Her er hennes beste tips

 1. Cecilie Bjelland
 2. GDF Suez
 3. Jonas Gahr Støre
 4. Paris
 5. Politikk