Christian André Pettersen tok ny bronse

Heller ikke denne gangen lyktes det for Christian André Pettersen å bli kåret til verdens beste kokk. Nok en gang kom han på tredjeplass.

Christian André Pettersen fra Sandnes og hans team må også denne gang nøye seg med en 3. plass i Bocuse d’Or. Men imponerte også denne gangen stort.
  • Finn E. Våga
    Finn E. Våga
    Journalist
Publisert: Publisert:

LYON: Men den meriterte kokken er langt fra en slagen mann. Han er fornøyd med innsatsen sin og teamet han har hatt med seg.

– Du ser alltid noe du kunne ha gjort annerledes når du studerer konkurrentene, men vi gjorde vårt beste. Nå skal jeg hjem og slappe av.

De siste månedene og ukene har han jobbet dag og natt for å komponere retter som skulle imponere dommerne. Og begeistret ble de, men ikke nok til å gi førsteplassen til det norske laget.

Han har tidligere fortalt at han lovet faren, som også var kokk, før han døde at han skulle vinne Bocuse d’Or. Hvordan takler han at drømmen ikke går i oppfyllelse?

– Jeg tross alt vunnet to tredjeplasser i verdens mest krevende og prestisjetunge konkurranse. Deltagelsen, som har tatt enormt mye tid, har på ingen måte vært bortkastet, selv om jeg ikke har gått helt til topps. Jeg har fått vanvittig mye erfaring og et stort internasjonalt nettverk som vil komme til nytte i resten av yrkeslivet.

Det norske laget med Christian André Pettersen (foran t.h.) i spissen, forsvarte bronsen i Bocuse d'Or mandag.

De to siste dagene har vært helt kaotiske. Han følte at matlagingen søndag gikk veldig bra.

– Vi var godt forberedt, gjorde vårt beste, mer kunne vi ikke gjøre.

– Tredje gang gjelder?

– Nei, jeg har vært tydelig på at dette var siste gangen jeg konkurrerer.

Christian André Pettersen har ingen umiddelbare planer om å gå rett tilbake til grytene og ovnen. Mest trolig vil han synke ned i sofaen når han kommer hjem og se en film.

Frankrike vant

Frankrike stakk av med gullet, mens Danmark fikk sølv.

I 2019 fikk også Christian André Pettersen bronse.

Danmark gikk da helt til topps, mens Sverige kom på andreplass. Ren skandinavisk pall, med andre ord.

Norge har nå 12 medaljer i Bocuse d’Or fra før, mest av alle nasjoner.

I oktober i fjor sikret Pettersen seg sitt andre strake gull i Bocuse d'Or Europe. Det første EM-gullet kom i 2018, mens det altså ble bronse i forrige VM i 2019.

Det norske laget trenes av Geir Skeie, som selv har bakgrunn som både europamester og verdensmester i konkurransen.

Alle lagene har levert to ulike bidrag, en klassisk fatrett og nytt av året, en treretters takeaway-meny.

Konkurransen ble første gang arrangert i 1987 av den franske kokken Paul Bocuse, som konkurransen er oppkalt etter. Den regnes som verdens mest prestisjefylte konkurranse i individuell kokkekunst, omtalt som uoffisielt kokke-VM.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Stigende koronatall: Flere innlagt og flere smittet

  2. Flere pasienter utviklet spredning av kreft mens de deltok i norsk kreftstudie. – Vi er veldig lei oss

  3. Utenlandsk storklubb vil se mer av lokalt talent

  4. Her sto det en hytte. Så forsvant landskapet rundt, bit for bit. Nå får eieren ikke bygge den opp igjen

  5. Mange hoster. Slik finner du lettere ut hvilket luftveisvirus du er smittet av

  6. Mikal Stømne (24) gikk ned 84 kilo på egen hånd. Fem grep ble avgjørende.