Beboer på Lervig sykehjem har testet positivt for korona

En beboer på Lervig sykehjem i Stavanger har testet positivt for korona, opplyser fungerende smittevernoverlege Runar Johannessen.

En beboer ved Lervig sykehjem har testet svakt positivt for koronaviruset. Fungerende smittevernoverlege Runar Johannessen opplyser at tilfellet behandles som positivt. Foto: Pål Christensen

 • Pernille Filippa Pettersen
  Pernille Filippa Pettersen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 31 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

– Det er snakk om en svakt positiv prøve. Beboeren ble testet på nytt, og dette prøvesvaret foreligger ikke ennå. Vi behandler derfor prøven som positiv og setter inn nødvendige tiltak, sier Johannessen til Aftenbladet.

Alle ansatte og beboere, totalt 18, som har vært i kontakt med den smittede beboeren de ti dagene før vedkommende fikk symptomer, blir testet for koronaviruset. Det samme gjelder pårørende.

– Vi har ikke fått svar på disse prøvene og kan derfor ikke si noe om hvordan smitten har kommet inn på sykehjemmet. Akkurat nå er dette en litt spesiell og uavklart situasjon.

Fungerende smittevernoverlege i Stavanger, Runar Johannessen. Foto: Jon Ingemundsen

Lervig sykehjem innfører besøksforbud på korttidsavdelingen på grunn av den uavklarte smittesituasjonen. Alle pårørende er informert.

– Vi velger å være føre var når situasjonen ikke ar avklart. Vi tester alle beboerne i kveld, sier direktør Eli Karin Fosse i en pressemelding mandag kveld.

Mandag ble det bekreftet at tre ansatte ved Slåtthaug sykehjem i Stavanger har testet positivt for korona. Alle ansatte og beboere er testet. Mandag kveld hadde 49 av 54 prøver kommet tilbake negative.

– Første testrunde er ferdig og ingen flere har testet positivt for korona. Ny testrunde vil begynne kontinuerlig, opplyser kommunikasjonsrådgiver Øyvind Berekvam.

Publisert:

Korona-viruset

 1. Disse tabbene gjør at du lett kan smitte deg selv

 2. EU kan stenge norske skibakker

 3. Klinikk­sjefen ved SUS fikk korona. Nå tar han et oppgjør med korona­skam

 4. FHI-beregning: Rundt 100.000 nordmenn har hatt covid-19

 5. Sundal: - Tror ikke på normal julefeiring

 6. Leger mener korona­utvalg gjør feil vaksine­prioritering

 1. Korona-viruset
 2. Koronaviruset
 3. Johannessen
 4. Lervig sykehjem