Flere utenlandske arbeidere har fått koronabot

Politiet har nå intensivert arbeidet med å straffeforfølge brudd på smittevernloven, og flere er bøtelagt.

I løpet av den siste tiden har flere personer i Sør-Vest politidistrikt blitt bøtelagt som følge av brudd på karantenebestemmelsene etter innreise til Norge.
 • Janne Hagen
  Janne Hagen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 373 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

I løpet av den siste tiden har flere personer i Sør-Vest politidistrikt blitt bøtelagt som følge av brudd på karantenebestemmelsene etter innreise til Norge.

Tre menn bøtelagt på Stord

I slutten av forrige uke ble politiet gjort kjent med at ytterligere tre britiske arbeidere kan ha brutt plikten om å oppholde seg på karanteneriggen på Stord i ti dager fra de ankommer Norge. Etterforskningen viser at de var en del av det samme følget briter som fikk bot i sist uke, og at det er grunnlag for å bøtelegge mennene, opplyser Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding torsdag.

– I likhet med de tre mennene som fikk bot for brudd på karantenebestemmelsene har disse besøkt lokale puber på Stord, for så å ta drosje tilbake til riggen etterpå. Samtlige har fått et forelegg på 20 000 kroner, som de har vedtatt. Utlendingsmyndigheten vil vurdere bortvisning eller utvisning, opplyser påtaleansvarlig Sidsel Tunestveit.

To av britene som nå har fått forelegg er i 40-årene, mens en er i 50-årene. Disse tre kommer altså i tillegg til de tre britiske arbeiderne som ble bøtelagt på samme grunnlag i forrige uke.

Mann bøtelagt i Sandnes

Onsdag i forrige uke pågrep politiet en litauisk statsborger i Sandnes etter mistanke om at han stod bak flere tyverier i distriktet. Mannen, som er i 20-årene, forklarte til politiet at han hadde kjørt fra Sverige tre dager tidligere. I tillegg til å begå tyveri hadde han også brutt karantenebestemmelsene.

– Dette bruddet førte til et forelegg på 20 000 kroner. Mannen har vedtatt forelegget og er utvist fra Norge, sier påtaleansvarlig Anne Mette Dale.

Personer som ankommer Norge skal etter smittevernloven § 7, jamfør covid-19-forskriften, oppholde seg i karantene i 10 dager. Dette innebærer at en skal oppholde seg i eget hjem, eller på annet egnet oppholdssted. Personen kan bare oppholde seg utenfor hjemmet eller oppholdsstedet hvis nærkontakt med andre enn de personene som vedkommende bor
sammen med unngås. Det er ikke tillatt å benytte offentlig transport.

Publisert:

Korona-viruset

 1. Stavanger vil vite hvem som sier nei til korona­vaksine

 2. Rekordhøyt sykefravær på SUS

 3. 85 nye smittede på Nord-Jæren

 4. Her er reisereglene for populære mål i jula

 5. EU diskuterer korona-sertifikatets fremtid

 6. Naboen har fått korona. Hva med snuen vår?

 1. Korona-viruset
 2. Karantene
 3. Koronaviruset