Ni finalister fra Rogaland i Det Norske Måltid

Rogaland er blant fylkene som utmerker seg blant finalistene i årets «Det norske måltid». Ni av 40 finalister er fra Rogaland.

Et av tre dommerpanel i årets delfinaler: Fra venstre Tonje Torvanger (Statholdergaarden), Eline Gulbrandsen (Det Kongelige Hoff), Einar Risvik (Nofima), Jørn Lie (Vaaghals, Gamle Raadhus – og Code restaurant), Gunnar Bakke (Daglig leder BKLF), Maj-Britt Aagaard (spiselandslaget.com), Tonje Holtungen (Sjokolade Salongen).
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Finalistene fra Rogaland er:

  • Blomkarse mikrogrønt fra Smågrønt (Årets grønne)
  • Gråblå østerssopp fra Topp Sopp (Årets grønne)
  • Tindved sorbet med einerbær og nype fra Siddis Gelato (Årets grønne foredlet)
  • Vaktel fra Strand Gård (Årets kjøtt)
  • Lammecarré fra Klostergarden fra Klostergarden (Årets kjøtt)
  • Tomahawk av melkefora Angus/Wagyu kalv fra Nyyyt (Årets kjøtt)
  • Vikedal spekeskinke, einerøkt modnet 3,5 år, Vikedal Gårdsmat (Årets kjøtt foredlet)
  • Fønix fra Stavanger Ysteri (Årets ost)
  • Chilli 50% fra Xoco (Årets søtsak)

Det er totalt 13 kategorier, med tre nominerte i hver. Unntaket er ost, der dommerne sendte fire videre til finalen.

Tinved konfekt med hvit sjokolade er blant de nominerte i Årets søtsak.

– Tøffe avgjørelser

Etter tre dager med smaksarbeid har juryen bestemt hvilke 40 produkter som går videre til finalen i Det Norske Måltid. De fagtunge juryene har vurdert produkter innen kategorier som sjømat, ost og øl.

− Det var tøffe avgjørelser juryene måtte ta, og valget kunne tidvis være krevende, sier Kristin Austigard, leder for Det Norske Måltid.

− Alle produsentene bidrar med noe helt spesielt, noe som fører til faglige vurderinger og diskusjoner blant dommerne. I løpet av tre dager med juryering endte juryen opp med 40 verdige finalister, sier Austigard.

Finalistene i Det Norske Måltid er av aller høyeste kvalitet, og bygger på både innovasjon og tradisjon.

Les også

Grønn matbølge fra Rogaland

Mathelg i Stavanger i februar

− De aller beste produktene kombinerer det tradisjonelle og nytenkning på en unik måte, for å få frem det ypperste i råvarene. At vi ikke klarer å velge tre oster, men må sende fire til finalen er et godt eksempel, sier dommer Roar Hildonen fra To Rom og Kjøkken i Trondheim.

Den endelige finalen går av stabelen den første helgen i februar 2021. Fredag 5. februar arrangeres Det Norske Måltid, lørdag og søndag 6. og 7. februar er det duket for Norgescup for kokk- og servitørlærlinger, Gladmat inviterer til matfest og det hele avsluttes mandag 8. februar med utdeling av nordiske stjerner fra Guide Michelin. Og alt skjer i Stavanger.

Publisert: