Han skal gå fra Storhaug til Oslo

Det hagler inn rutetips til Per A. Thorbjørnsen (V), som forbereder seg på å holde løftet han ga. Fornybarfondet havnet i regionen, Thorbjørnsen må gå til Oslo.

Publisert: Publisert:

Per A. Thorbjørnsen grugleder seg til å holde løftet sitt. 530 kilometer til beins. Foto: Lars Idar Waage

 • Lars Hjalmarsson
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Aldri har uttrykket å gruglede seg passet bedre. Jeg har sjekket på Google, hvor grusomt langt det er, og innser at det kommer til å ta meg ei drøy uke, sier Thorbjørnsen.

Mens det fortsatt var tvil om hvor i landet fornybarfondet skulle havne, lot Thorbjørnsen seg irritere av at diskusjonen ble dratt ned på kommunenivå. Han lovet at om fondet kom til regionen, skulle han gå fra Stavanger til Oslo.

Ifølge Google maps vil det ta 113 timer, tett på fem døgn, å gå de 530 kilometerne fra Storhaug til Oslo.

Per A. Thorbjørnsen: «Jeg lover å gå til Oslo hvis fornybarfondet kommer til regionen»

Kan få selskap

Bakgrunnen for Thorbjørnsens lovnad, var utspillet til varaordfører i Sandnes, Per Morten Borgli, som lovet å løpe til Oslo dersom fornybarfondet havnet i Sandnes.

Selv om Thorbjørsen da kan få selskap på turen sin dersom fondet legges til Sandnes, synes han fortsatt kommunediskusjonen er uvesentlig:

– Det er fortsatt helt likegyldig for meg om dette havner i Stavanger, Sandnes, Sola eller Randaberg, det som er viktig at vi får fondet til våre region.

– Det jeg er mer opptatt av for øyeblikket, er at jeg ikke helt har underrettet de hjemme om hva jeg har lovet, ler Thorbjørnsen.

Stor respons

– Jeg er på grensen til å angre alvorlig på dette nå. Det var et øyeblikk av irritasjon i det jeg var engstelig for at fondet ikke skulle havne i våre region i det hele tatt, sier Thorbjørnsen, før han fortsetter:

– Jeg må bare holde det jeg har sagt, mange har benyttet sjansen til å minne meg på hva jeg lovet, og det hagler inn med tips rutetips for turen.

Thorbjørnsen har enda ikke lagt planen for turen, men ser for seg at han skal gjennomføre enten i mai-juni eller august-september.

– Jeg kan garantere at turen blir gjennomført i løpet av året, men jeg velger å se det som at jeg skal ta beina fatt, så det kan hende jeg må gjøre deler av turen på ski eller sykkel, ettersom hva slags føre det er, sier Thorbjørnsen.

Fornybarfondet skal forvalte 20 milliarder kroner og kan sysselsette opp mot 120 ansatte.

Publisert:

Les også

 1. Regjeringen trosser Bergen-anbefaling – gir fornybarfondet til Stavanger

 2. Slik kan fornybarfondet hjelpe oljebransjen til å bli mer klimavennlig

 3. Fornybarfondet: - En solskinnsdag for Stavanger-regionen

Mest lest akkurat nå

 1. Alle grønne land blir gule - ber alle la være å reise utenlands

 2. Bilfører stoppet i Ryfast – for å sove

 3. Trapper opp leteaksjonen ved Månafossen

 4. Realitykjendiser dømt til fengsel for å ha filmet og delt sexvideo

 5. Grethe Moen går av som Petoro-sjef

 6. Haugesund-ordfører: – En krevende situasjon

 1. Sandnes
 2. Oslo
 3. Stavanger
 4. Per A Thorbjørnsen
 5. Storhaug