De fikk et tilbud de ikke kunne si nei til

Ekteparet Olsen har holdt sammen siden de var så unge at at kongen måtte gi dem lov til å gifte seg. Nå kan gjestene kalle dem hotelldirektører, men de foretrekker Sølvi og Tor.

Publisert: Publisert:

Hotellet ligger i vannkanten på Sirevåg. Foto: Arnt Olav Klippenberg

 • Arnt Olav Klippenberg
  Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Søndag formiddag. Tor og Sølvi Olsen har en sjelden fristund. Campingplassen på Ogna krever all deres oppmerksomhet, men denne søndagen er det stille. Så ringer telefonen. Det er Arnold Sirevåg. Han går rett på sak. "Vil dere kjøpe hotellet mitt?"

- Arnold ville selge til folk i lokalmiljøet. Han ville ikke legge hotellet ut på det åpne markedet. Arnold sa en pris, og vi svarte ja. Så enkelt var det, sier Tor Olsen.

- Hva betalte dere?

- Vi har lovet Arnold å holde prisen hemmelig.

Mønsterbruk

Arnold Sirevåg er en mann mange kjenner på Jæren og i Dalane. Han er fiskeren som gikk i land for å bygge hotell i Sirevåg havn. Det ble noen gode år for "Mister Sirevåg". Han og kona utvidet stadig. Omtrent samtidig med finanskrisa ble kona syk og døde. Nedgangstider i oljå gjorde at konferansemarkedet tørket inn. Til slutt møtte 71 år gamle Arnold veggen og bestemte seg for å selge. Han kjente Tor og Sølvi Olsen fra før. De driver Ogna Camping. Tor eier i tillegg et gravemaskinfirma. Det var Tor som gravde ut tomta til Sirevåg konferansesenter i 1995. Han har i alle år vært innom hos Arnold som gjest i puben.

Ogna

Telefonen fra Arnold Sirevåg gjorde at ekteparet måtte snu om på planene for campingplassen. Aftenbladet fortalte i vår om nytt hotell på Ogna.

– Vi kommer til å bygge nytt servicebygg med resepsjon og kiosk, men ikke hotell, sier Sølvi Olsen.

Det er hun som er sjefen, men hun vil ikke høre snakk om å kalle seg hotelldirektør. Hun er Sølvi.

– Jeg liker å ta i et tak. Det gjør meg ingenting å vaske toalettene. Vi er jærbuer fra Vigrest, og da liker vi ikke fine titler, sier hun.

Tor og Sølvi Olsen sitter på det de kaller grunnsteinen til Sirevåg hotell. Det var nemlig Tor som gravde fram den flate steinen i 1998 og monterte den på brustein fra Kannik i Stavanger. Foto: Arnt Olav Klippenberg

Samkjøring

Ekteparet bruker uttrykket "før og etter Arnold". Den tidligere eieren var en sterk personlighet som satte sitt helt spesielle preg på hotellet. Nå blir det annerledes.

- Arnold holdt stengt i juli. Da hadde han ferie. Vi kommer til å ha åpent alltid. Dermed kan vi samkjøre hotellet med hyttene på campingplassen, og vi får 50 rom til disposisjon. Det gir oss store muligheter.

Sirevåg hotell er det eneste mellom Egersund og Bryne. Familien Olsen kommer til å drive det som en familiebedrift. Døtre og svigersønner forventes å trå til. I tillegg kommer de ansatte i gravemaskinfirmaet.

– Hos oss er det et krav at de kan kjøre gravemaskin og mikse drinker, men ikke samtidig, humrer Tor Olsen.

Mr. Sirevåg selger alt og går til sjøs igjen

Grunnstein

I tillegg til hotellet, inneholder eiendommen et bolighus og en stor tomt. Det gir muligheter.

Sølvi (51) og Tor Olsen (54) har holdt sammen lenge. De måtte be kongen om lov til å gifte seg. De har tre døtre og fem barnebarn. Nå er det en av svigersønnene som sjefer i gravemaskinfirmaet. Ogna camping og Sirevåg hotell tar det meste av tida til Tor. De har store planer. Sirevåg hotell er spesielt med sin beliggenhet i vannkanten.

De viser Aftenbladet rundt på eiendommen. På brygga ligger en stor, flat stein.

– Den fant jeg mens jeg gravde ut tomta. Brusteinen under er fra Kannik i Stavanger. Ved denne steinen er ringen sluttet. Nå er det vi som eier og driver hotellet så denne må vel kunne kalles vår grunnstein, sier Tor Olsen og tar et godt tak rundt kona før de setter seg på steinen.

Hun er opptatt av 24. juli. Da skal havna i Sirevåg fylles av seilbåter.

– Da skal vi ha den første, store festen her på hotellet, sier hun.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Campingvogn brenner på Sokn

 2. – Ungdommer som bruker vold, må bruke vold mot en kjæreste før vi kan hjelpe dem

 3. Kjørte Grimstad-Kristiansand på ti minutter. Farten ble målt til opp mot 200 km/t

 4. Amerikansk storklubb bytter navn etter massiv kritikk

 5. Marthe (27) har ADHD. Slik får hun og mannen forholdet til å fungere

 6. Skuespiller Kelly Preston er død

 1. Ogna
 2. Hotell
 3. Kannik
 4. Stavanger
 5. Dalane