Her lander Tom Cruise på Boganes

– Det er jo gøy med en verdenskjendis på besøk, men jeg synes litt synd på dem som må tåle helikopterstøy i dagene fremover, sier Anne Kristine Larsen.

Dette bildet er tatt mandag formiddag, idet helikopteret er ved Tore Christiansens eiendom i Jåttåvågen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Klokken 17.00 søndag ettermiddag ropte Larsens svigersønn at hun måtte komme og se. Et helikopter var i ferd med å lande på Boganes. Helikopteret i seg selv var ikke så veldig spennende. Det var innholdet som vakte interesse i Larsens nabolag.

LES OGSÅ: - Er det her Tom Cruise skal bo?

– Det skal ha vært helikoptreret Tom Cruise kom med. Bildet tok jeg fra hagen. Det var mange skuelystne, sier Larsen.

Starstruck?

Søndag la Larsen ut følgende melding på Facebook: «Ryktene sier det er Tom (Cruise) som lander borti nabolaget her… Hottere nyheter kan man vel neppe bidra med en allminnelig søndagsaften?

Kommentarene lot ikke vente på seg.

- Du må svømme etter da, oppfordrer en av hennes venninner.

En annen inviterer seg selv på kaffe. En foreslår at hun og Larsen kan gå en tur i Larsens nabolag. En spør om Larsen har blitt «starstruck».

Er hun?

– Noen Tom Cruise-filmer har jeg da sett, og jeg synes det er artig at en verdensstjerne er i området. Samtidig er det litt synd på dem som må tåle støy fra de mange helikoptrene, sier Larsen til Aftenbladet.

– Helikoptere gikk litt opp og ned. Kanskje hadde piloten problemer med å lande, sier Anne Kristine Larsen, som er blant dem som tror at Tom Cruise var ombord.

Sperret innsyn

Fredag ble eiendommen til Oilers-eier og bedrifts-gründer Tore Christiansen sør for Jåttåvågen gjerdet inn og sperret for innsyn med midlertidige gjerder. Her sies det at filmstjernen Tom Cruise skal bo i perioden han skal gjøre opptak på Preikestolen.

Store deler av innsynet til eiendommen er dekket til av et nytt, midlertidig gjerde. Dermed spørs det hvor mye folk får se av filmstjernen. Mye av dagen vil han uansett være opptatt med filminnspillingen, og han kommer neppe til å bruke mye tid ute i hagen for å nyte fjordutsikten.

Da popstjernen Justin Bieber var i byen for å spille konsert på Forus i sommer, bodde han i huset til Bjørn Maaseide på Eiganes.

Tore Christiansen er gründeren bak rørgrossisten Scandinavian Fittings & Flanges (SFF). De siste årene har han hatt mye å feire som Oilers-eier, og han er ikke redd for å finne fram gulldressen når «byttå» er sikret. Så langt i år har det som kjent gått tråere med hockeylaget. Han er også kjent som støttespiller for Sandnes Ulf.

820 helikopterturer

Tore Christiansen og kona kjøpte eiendommen for 11,3 millioner kroner i 2007. Den beste utsikten til den private eiendommen til Oilers-eieren er fra sjøsiden, med mindre du har tillatelse til å fly helikopter og kan se eiendommen ovenfra. Den store hagen har nemlig god plass til å lande helikopter, og det er strak vei inn i Lysefjorden og Preikestolen.

For å komme inn til eiendommen med bil må du kjøre på en privat vei, og det er ikke tillatt å kjøre inn med mindre du har tillatelse. Huset ligger også godt skjermet, langt fra nærmeste nabohus.

Uansett vil det bli heftig helikoptertrafikk mellom parkeringen nedenfor Preikestolen og hylla bak platået. Onsdag søkte filmproduksjonen om å doble antall flyginger. Torsdag ga Forsand kommune sitt ja. Fra 2. november til 11. november får helikoptrene ta 820 turer til Preikestolen.

Aftenbladet har selv vært med i helikopter som har landet i hagen til Christiansen ved en tidligere anledning.

Publisert: