Marie fortsatt savnet i Sør-Afrika: De frivillige søker videre

To frivillige organisasjoner fortsetter å lete etter Marie Østbø (20) i Sør-Afrika.

Den offisielle etterlysningen av Marie Sæther Østbø (20) som forsvant i midten av april. Hun ble sist sett på en strand i byen Sedgefield.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Familien Østbø tar livet dag for dag etter at Marie Sæther Østbø forsvant i Sør-Afrika. Hennes far, Atle Østbø lever i håpet om å finne datteren i live. Politiet i Sør-Afrika har avsluttet søket, men to organisasjoner er ennå engasjert i letingen etter 20-åringen fra Hundvåg. De frivillige organisasjonene The Pink Ladies og BOYF NOODEGROUP jobber i hele Sør-Afrika.

LES MER:

Les også

Avslutter søket etter Marie Østbø

Vil hjelpe flere

– The Pink Ladies har mange års erfaring med å finne savnede personer. De jobber tett med politiet og har medlemmer med kompetanse, sier Østbø.

For ikke lenge siden startet de pårørende organisasjonen «Get Marie Home» der de samler inn penger til letingen. Østbø påpeker at pengene ikke bare går til søket etter datteren, men også til søket etter andre savnede.

– Det som doneres kommer hele Sør-Afrika til gode, sier Østbø.

Han håper pengene vil gi de frivillige organisasjonene en oppmuntring og motivasjon.

– Det er alltid fint og ha noen som heier på sidelinjen.

Sea Rescue er også en frivillig organisasjon som var med på letingen til sjøs.

LES MER OM SAKEN HER:

Les også

Pengeinnsamling for mer leting etter Marie Østbø

– Det er sjeldent

23. april gikk det sør-afrikanske politiet ut med en offisiell etterlysning. Siden har ikke letingen gitt noen store svar på spørsmålet: Hva har skjedd med Marie?

Østbø er fornøyd med informasjonen han har fått fra myndighetene og alle andre som er involvert i saken.

– Jeg har fått snakket med etterforskingsleder og andre som jobber i det sørafrikanske politiet. Det er sjeldent at pårørende får ha en slik kontakt. Politiet i Sør-Vest politidistrikt oppdaterer meg fortløpende, når det er noe nytt.

– Vi lever i håpet

Det er ikke lett å tenke langt frem. Nå er Østbø tilbake i Hundvåg. Det tror han er rett.

– Tror politiet og de frivillige gjør en god jobb selv om vi er her. Vi ble anbefalt av støtteapparatet vårt om å holde oss hjem. Sør-Afrika er stort, vi ville ikke visst hva vi skulle gjort. Vi lever i håpet om å finne henne i live. Så lenge det er håp, er det liv.

LES MER OM SAKEN HER:

Publisert: