Sju-åring drept av polarhunder

En sju år gammel gutt fra Vest-Torpa ved Dokka i Oppland dødetorsdag ettermiddag etter å ha blitt bitt av fire polarhunder.Hundene vil bli avlivet.

 • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 19 år gammel

Dokka: — En sju år gammel gutt er død etter at han ble bitt av noen hunder. Jeg kan ikke si noe om hendelsesforløpet, sier lensmann Jan Kolbjørnshus i Nordre Land til NTB. Vitne meldte fra Gutten ble funnet i grøftekanten på en vei i bygda Vest-Torpa, vel to mil nord for Dokka sentrum, av en tilfeldig forbipasserende.Ambulanse ble umiddelbart sendt til stedet, men livet sto ikke til å redde. Det er foreløpig uklart hva som var foranledningen for hendelsen. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 13.30.Sju-åringen gikk i 2.klasse ved Torpa barne- og ungdomsskole i Dokka og var på vei hjem fra skolen da ulykken skjedde. Vil bli avlivet De fire hundene som tok livet av sju-åringen, vil bli avlivet torsdag.- I samråd med politiet vil hundene bli avlivet, sier distriktsveterinær Else Hasvold i Nedre Land kommune.Hundene er blandingshunder av schæfer og ulike typer trekkhunder. Ifølge veterinæren er hundene eid av en privatperson på Vest-Torpa som har mellom 15 og 20 hunder. Hundene benyttes delvis til hundekjøring.Det er ikke tatt stilling til hva som skal skje med de øvrige hundene. Sjokk Generalsekretær Ole-Arild Fosmo i Norsk Kennel Klubb mottok beskjeden om hundedrapet torsdag med forferdelse.- Dette er et sjokk. Mine første tanker går til guttens familie. Denne tragedien går inn på alle og enhver, sier Fosmo til NTB.Fosmo understreker at det alltid er en viss fare forbudet med hold av store hunder. Selv om det er vanskelig å anta årsaker til hundens atferd, kjenner Fosmo til tilfeller der tilsynelatende rolige hunder har «klikket» på grunn av svulster.- Jeg vil oppfordre til at hundene blir obdusert, slik at man kan finne ut om dette kan ha noe med saken å gjøre, sier Fosmo til NTB. Ikke det første Torsdagens hundedrap er ikke det første i Norge. I desember 1994 ble seks år gamle Tord Tørstad Korban fra Alvdal i Hedmark drept av familiens ti år gamle grønlandshund.Seksåringen ble funnet ved siden av hunden som sto bundet utenfor huset. Hunden ble avlivet umiddelbart.Faren til seksåringen ble ett år senere ilagt en bot på 10.000 kroner av Riksadvokaten.Dette hundedrapet skal ha vært det første i Norge.

Les også

 1. Staff reagerer på henleggelse

 2. - Hundeeieren må være sjefen

 3. - Gutten var redd for hundene

 4. 4.000 må ha legehjelp etter hundebitt hvert år

Lokalbefolkningen holdt minnestund torsdag kveld på Lundmoen i Vest-Torpa ved Dokka ved plassen der den syv år gamle gutten ble drept av hunder torsdag.
Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. 106 nye er smittet i Stavanger – to inn­lagt på SUS

 2. SV og regjerings­partiene går sammen om strøm­tiltak

 3. Derfor bør du ta jule­handelen på polet før 15. desember

 4. Kommunen har store planer langs Gands­fjorden

 5. Lokalt lag trakk seg – denne gjengen kan juble for opprykk

 6. Stavanger-ordfø­reren: – Situa­sjonen er mer alvor­lig enn vi ønsker