Nå kan det bli Preikestol-turer på M/S Prinsessen

Nå blir det cruiseturer for den 25 år gamle M/S Prinsessen.

Publisert: Publisert:

Prinsessen.jpg

«Rødne AS presenterer nok en gang en ny båt til flåten, M/S Prinsessen! Denne gang gjelder det ikke et nybygg, men en båt bygd i 1990» står det i en pressemelding fra selskapet som driver med cruiseturer fra Stavanger.

Rødne kjøper M/S Prinsessen av Fjordcharter Norway. Overtakelse er satt til 23. juni i år. M/S Prinsessen tar 180 passasjerer, er 27 meter lang og har en toppfart på 25 knop.

«Båten ble nyinnredet i 2014, båten er universelt utformet og har god plass ute på dekk» står det videre i pressemeldingen.

Lysefjorden

Siden 2014 har M/S Prinsessen gått cruiseturer på Lysefjorden. Det er nettopp etterspørselen fra cruiserederiene som er bakgrunnen for kjøpet.

— Cruiseanløpene i Stavanger ligger på et stabilt nivå, og det er ikke tvil om at det er Lysefjorden og Preikestolen som er trekkplasteret. Vi har et langt og godt samarbeid med alle rederiene som kommer hit, og vi har merket en økt etterspørsel etter større båter, forteller daglig leder i Rødne AS, Lars A. Rødne.

— Når vi fikk tilbud om å kjøpe M/S Prinsessen, tok vi en rask beslutning. Det er fremdeles mye igjen av sommeren 2015. Vi vet at en båt av denne størrelsen fyller et behov, og vi gleder oss til å frakte enda flere turister til Lysefjorden, fortsetter han.

M/S Prinsessen får i forbindelse med overtakelsen nytt navn. Det nye navnet blir M/S Rygerprinsessen.

Publisert: