To personer plukket opp fra sjøen etter fall fra oljeservicefartøy ved Mekjarvik industrikai

To menn måtte ha førstehjelp etter fall fra et ankerhåndteringsfartøy på industrikaien i Mekjarvik torsdag kveld. En av mennene skal være kritisk skadet. Han ble fraktet til SUS med Sea King-helikopteret klokka 21.45.

Alle nødetatene rykket torsdag kveld ut på melding om en ulykke ved Mekjarvik Ferjekai i Randaberg.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

To menn med utenlandsk statsborgerskap, i 20 og 30-årene, falt i sjøen ved industrikaien på Mekjarvik torsdag kveld.

Mannen med mest kritisk tilstand er fraktet til Stavanger universitetssykehus i et Sea King-redningshelikopter.

– Den andre mannen var ved bevissthet da han ble fraktet i ambulanse til legevakten, opplyser Helen Rygg Ims i Sør-Vest politidistrikt.

– Den ene personen falt i vannet. Den andre har deretter forsøkt å hjelpe ham, men havnet selv i vannet. Deretter ble de begge hentet opp av mannskapet på fartøyet, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sørvest politidistrikt.

Alvorlig for den ene

- Det er mer alvorlig for den ene enn for den andre, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet er om bord i ankerhåndteringsfartøyet og i kontakt med mannskap for å ta vitneavhør.

Omstendighetene er ikke avklart. Det er derfor uvisst om de to falt i sjøen i forbindelse med arbeid eller annen aktivitet.

Skipet er et ankerhåndteringsfartøy, registrert med flaggstat på Antigua og Barbuda. Fartøyet, som heter «Fair Play 33» er bygget i 2011. Skipet eies av det Hamburg-registrerte rederiet Fairplay Towage. Ankerhåndteringsfartøyet seilte fra Belgia 22. mars til Mekjarvik. Neste havn er ikke kjent.

Politiet fikk meldingen torsdag kveld klokka 20.50 om at to personer hadde falt over bord. Den opprinnelige meldingen sa at de falt fra en supplybåt/taubåt ved ferjekaien i Mekjarvik.

Klokken 21.22 meldte politiet at luftambulansen hadde kommet. Sea King-helikopter kom også raskt, sammen politi og ambulanse.

Det blåste stiv kuling torsdag kveld, med haglbyger.

- Kystvakten var tilfeldigvis i nærheten og var først framme på stedet, ifølge operasjonsleder Victor Fenne-Jensen.

Begge personene fikk førstehjelp etter at de ble reddet om bord i fartøyet.

Alle nødetatene rykket torsdag kveld ut på melding om en ulykke ved Mekjarvik Ferjekai i Randaberg.

- De to ble hentet opp av sjøen og mottok førstehjelp om bord i båten, sa vakthavende redningsleder Trond Bjørnøy ved Hovedredningssentralen som også responderte på nødmeldingen.

Sykehusene opplyser ikke om den medisinske tilstanden til pasienter. Det er derfor ikke kjent hvilke skader de to mennene har fått etter hendelsen eller hvor alvorlige skadene er.

LES OGSÅ:

I 2015 omkom en filippiner om bord på et oljeservicefartøy til kai ved Skagenkaien.

Les også

Dødsulykken ingen brydde seg om

Publisert: