Frijazz overdøvet islam-demonstranter

Det var mer enn dobbelt så mange politifolk som demonstranter fra Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) i Bjergstedparken lørdag, og budskapet fra SIAN ble overdøvet av frijazz.

«Frijazz mot rasisme» overdøvet en del av budskapet fra Stopp islamiseringen av Norge (SIAN)
 • Ola Fintland
  Ola Fintland
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Inne i kuppelhallen i Bjergstedparken sto flere politiskjold oppstilt på rekke og rad, og flere politifolk sto klar til å storme ut døren om det skulle bli nødvendig.

Utenfor var det satt opp fysiske sperringer for å holde SIAN-aksjonister og motdemonstranter fra Antirasistisk front Stavanger unna hverandre, men det gikk rolig og fredelig for seg så lenge Aftenbladet var til stede. Begge leirene holdt seg til verbal og musikalsk konfrontasjon.

Det var ti ganger så mange motdemonstranter som deltakere fra Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).

På vei inn i parken fra konserthus-siden ble Aftenbladet stoppet av to politifolk som ville vite hvilken av de to demonstrasjonene vi skulle dekke, men vi fikk tillatelse til å gå fritt innenfor området etter litt radiokommunikasjon fram og tilbake.

Lenger inne i parken var det enda flere politifolk som sto klar i beredskap for å passe på at de to demonstrasjonene ikke utartet seg slik at det oppsto mer enn verbal kommunikasjon fram og tilbake mellom de to grupperingene.

Mange møtte opp for å markere motstand mot demonstrasjonen fra Stopp islamiseringen av Norge.

– Det er to lovlige demonstrasjoner som finner sted: En gruppe fra SIAN og en motdemonstrasjon. Vi er her for å forebygge mot uønskede hendelser og opprettholde ro og orden, og det er et bevisst valg å holde de to gruppene atskilt, sier innsatsleder Christian Johansson i politiet.

I antall var det liten tvil om hvem som vant. Det var mer enn dobbelt så mange politifolk som det var demonstranter fra SIAN, og det var rundt ti ganger så mange motdemonstranter.

Leder Lars Thorsen i Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) hadde t-skjorte med «Fuck Islam».

Innenfor et lite inngjerdet område sto elleve personer fra Stopp islamiseringen av Norge (SIAN). Leder Lars Thorsen hadde svart t-skjorte med hvit tekst: «Fuck islam» og holdt en egen appell rettet mot motdemonstrantene.

– Det er ikke muslimene som er skyld i at vi har et islamistisk Norge. De gjør bare det som står i Koranen. Det er politikerne sin skyld, sa leder Lars Thorsen i SIAN. Samtidig kalte han aksjonistene fra venstresiden for de indre fiendene som gjør dette mulig, og han mente at rasister har samme rett til å gå i gatene som andre folk.

På andre siden av plassen sto rundt 70-80 motdemonstranter og ropte «Ingen rasister i våre gater» og holdt plakater med «SIAN er ikke velkommen til Stavanger». Etter hver kom det også 25 mer eller mindre drevne frijazzmusikere som overdøvet budskapet fra SIAN-aksjonistene.

Politiet hadde sperret av området for å forebygge og unngå fysiske konfrontasjoner og holde de to demonstrasjonene unna hverandre.
Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Kun to elever igjen i klasserommet - resten er hjemme med korona

 2. Vil ha bom mot russ og sextrafikk på landets lengste sandstrand

 3. Fascinerande dokumentar om verdas vakraste gut

 4. Bensinprisen over 20 kroner i Stavanger

 5. Begynner med gjenbruk av brudekjoler: – Responsen har vært enorm

 6. Koronapasient i 50-årene døde på SUS