Frps ordførerkandidat, Christian Wedler, tar permisjon fra sine politiske verv

– Jeg kommer ikke til å drive valgkamp for Frp, og kommer heller ikke til å påta meg nye partiverv etter valget, skriver Christian Wedler i en uttalelse fredag kveld.

På nominasjonsmøtet til Stavanger Frp i slutten av februar ble Christian Wedler valgt som både listetopp og ordførerkandidat. Nå tar han permisjon fra sine verv i Fremskrittspartiet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det ble begjært oppbud i et av Wedlers selskap som drev restaurant i Stavanger i desember 2018. Det har også vært støy rundt godkjennelse av en sokkelleilighet i Wedlers privatbolig.

Disse sakene er bakteppet for at Christian Wedler nå trekker seg fra sine politiske verv, opplyser han selv i pressemeldingen som gikk ut fredag kveld.

Christian Wedler var Fremskrittspartiets listetopp og ordførerkandidat i Stavanger.

– Sakene har vært krevende og belastende, og drar ut i tid. Jeg er opptatt av å rydde opp i dette, men det tar lenger tid enn forutsatt. Jeg har kommet til at jeg ikke vil klare å gjøre dette sammen med valgkamp og tillitsverv i Frp. Derfor har jeg søkt permisjon fra mine verv i partiet ut valgperioden. Jeg kommer ikke til å drive valgkamp for Frp, og kommer heller ikke til å påta meg nye partiverv etter valget, sier Wedler - som i pressemeldingen skriver at han ikke har ytterligere kommentarer til denne saken.

– En god vurdering

Leder i Stavanger Frp, Kristoffer Sivertsen, sier til Aftenbladet at han støtter Wedlers valg.

– Jeg er enig i den vurderingen han har gjort. Han har tatt et ryddig valg. Nå skal vi se fremover. Heldigvis har vi et godt mannskap som er supermotiverte til å gjøre en god valgkamp og et godt valg, sier Sivertsen.

– Hva betyr det for Stavanger Frp at ordførerkandidaten trekker seg bare uker før valget?

– Det er aldri gunstig når slike ting skjer, men vi er optimister. Vi ønsker å se fremover.

– Hvordan har all støyen rundt Wedler påvirket partiet?

– Jeg synes vi har håndtert det bra. Sakene som har kommet opp, har vært av privat karakter. Sånne saker er aldri kjekke for partiet, men det er samtidig saker som Wedler har tatt ansvar for og forsøkt å ordne opp i på best mulig måte.

Sivertsen sier at Stavanger Frp ikke kommer til å peke ut en ny ordførerkandidat før valget.

– De som stemmer på Frp i september, stemmer på mange flinke personer. Hvem som er ordførerkandidat, er ikke så viktig. Vi trenger ikke å sette hatter på folk. Det viktige er alle de gode sakene våre. Det er de vi skal konsentrere oss om å fronte fremover, sier Kristoffer Sivertsen.

Kristoffer Sivertsen, leder i Stavanger Frp, støtter Wedlers valg.

– Han er sliten

Leif Arne Moi Nilsen er fungerende gruppeleder i Stavanger Frp mens Wedler er på ferie.

– Jeg registrerer at han har kommet til denne konklusjonen. Han må ta seg av familien og få orden på ting. Dette har ikke vært lett for ham, og det er bare veldig trist. Jeg respekterer at han trekker seg. Vi må av og til tenke på de rundt oss også, sier Moi Nilsen.

– Wedler sier vel med dette at han trekker seg fra hele politikken. Jeg kjenner ham godt og ser at han er sliten og trett og forstår at han må ta vare på de fire døtrene sine og kona, fortsetter Moi Nilsen.

– Du og Wedler er ganske nære. Er det ekstra trist når han er «din mann»?

– Alle i vår gruppe er mine folk.

Wedler har til nå vært Frps ordførerkandidat til høstens kommunevalg, men er ute av denne diskusjonen.

– Hvem overtar?

– Jeg er reserve, så foreløpig er det jeg som er gruppeleder. Så får vi se etter valget. Vi må først bli valgt, sier Moi Nilsen.

God stemning mellom Leif Arne Moi Nilsen og Christian Wedler på Frps nominasjonsmøte i februar. Nå overtar Moi Nilsen som gruppeleder fram mot valget.

– Livet er mer enn politikk

– Hadde du sett dette komme?

– Nei, jeg har ikke sett noe komme. Jeg fokuserer på politikken. Jeg spør ikke før folk sier noe selv. Går ikke og maser på folk. Det har jeg lært meg gjennom livet. Nå har han tatt et valgt, og det respekterer jeg. Det er bare veldig trist, sier Moi Nilsen.

– Livet er mer enn politikk, understreker han.

– Både restaurant-saken og støyet rundt leiligheten hans er jo gamle, gjennomdiskuterte saker. Det samme er ordførerkandidaturet. Det ligger ikke mer bak dette?

– Nei, jeg kjenner ikke til at det ligger andre ting bak. Hva som er årsaken til at han trekker seg må vi nesten spørre Wedler om selv, sier Moi Nilsen.

Bjørg Tysdal

Forstår ham

Stavangerordfører Christine Sagen Helgø (H) er for tiden på ferie, og Bjørg Tysdal Moe (KrF) er da fungerende ordfører.

– Christian Wedler orienterte meg fredag om at han er kommet opp i en krevende situasjon med flere vanskelige saker, som han redegjør for i en pressemelding. Når han nå gir uttrykk for at han må konsentrere seg om disse sakene og om familien, så forstår og respekterer jeg dette, skriver fungerende ordfører i Stavanger, Tysdal Moe i en tekstmelding lørdag morgen.

Hun sier videre at det i Stavanger bystyre er kutyme for at når noen ber om fritak i krevende situasjoner, så pleier de å få det.

Publisert: